Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Richard Rohr, kloosterinspiratie, Nieuw Heilig en boeiende colleges

Deel:

In deze eerste tiplijst van 2018 vind je inspiratie op beeld en inspiratie in de vorm van events die eraan komen. Geniet ervan en alvast een fijn weekend! 

Rust vinden

Rick Timmermans ken je misschien van ons blog en van Ignis webmagazine (jezuïeten) . Hij schreef ook een boek over ‘Hunkeren naar rust‘ en vertelt in het programma Hour of Power wat hem zo boeit aan de kloostertraditie en de regel van Benedictus. Om je even door te laten inspireren!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoezo heilig?

Uitgeverij Kok lanceert op maandagavond 22 januari een nieuw platform en magazine met de titel Nieuw Heilig  over inclusief christendom. Tijdens de lanceringsevent #hoezoheilig spreken Sylvana Simons (partijleider Bij1) en theologen Rikko Voorberg, Claartje Kruijff en Janneke Stegeman met elkaar over het (on)heilige: over uitsluiting, seksualiteit, activisme en het verlangen om je veilig te voelen. Daarnaast is er poëzie van Mounir Samuel. Je kunt hier meer lezen over het initiatief én je aanmelden voor het event.

Hedendaags geloven

De Zinnen, het katholieke netwerk voor inspiratie en dialoog, komt met een bijzondere leergang van 8 colleges over geloven in de postmoderne samenleving. De vraagstelling van het eerste college is: wat heeft de moderniteit met de godsdienst gedaan? Dat college wordt gegeven door prof dr. André Cloots. Verderop in de reeks kun je ook luisteren naar o.a. Laurens ten Kate (bijzonder Hoogleraar vrijzinnige religiositeit en humanisme Universiteit voor Humanistiek), Akke van der Kooi (oud universitair docente systematische Theologie Protestantse Theologische Universiteit Kampen/Groningen) en Erik Borgman, hoogleraar Theologie Universiteit van Tilburg. De colleges worden gegeven in Huissen en Zwolle vanaf 3 februari. Het is ook mogelijk om losse colleges te volgen.
Hier vind je meer info.

Vader-zoon-heilige geest?

Richard Rohr is een boeiende schrijver en denker. In deze video laat hij zijn gedachten gaan over het dogma ‘drie-eenheid’.  Hij laat je er in 5 minuten op een andere manier naar kijken.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

10 Richard Rohr – Rediscovery of the Trinity from Plain Truth Ministries on Vimeo.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--