Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Rob Bell in Engeland, Joel Houston & evolutie en Vicky Beeching over haar coming-out

Deel:

Rob Bell komt naar Engeland, Hillsong-zanger Joel Houston zegt dat evolutie ‘overduidelijk is’, Vicky Beeching over haar coming-out en een interessant interview over geloof vs wetenschap met topwetenschapper William Newsome: dit zijn de tips van Lazarus.

Rob Bell op tour in Engeland en Ierland

Rob Bell is de komende weken op tour in Engeland en Ierland. Dat is wat dichter bij dan het verre Amerika dus wellicht voor jou de mogelijkheid om een lezing van hem bij te wonen?! De Holy Shift Tour begint op 2 juli in Londen. Die is al uitverkocht, maar de dagen daarna niet. Wellicht kun je bijvoorbeeld op 8 juli naar Dublin, 11 juli in Cardiff of 14 juli in Edinburgh. Alle data van zijn Engelse tour vind je hier.

Hillsong en evolutie…

Artiest Michael Gungor schreef zo’n vier jaar geleden een blog waarmee hij op een ‘zwarte lijst’ kwam in de christelijke scene: hij schreef hoe hij niet meer kon geloven dat ‘de eerste mensen een stel waren genaamd Adam en Eva die 6000 jaar geleden leefden.’ 

Deze week zei zanger Joel Houston (zoon van Hillsong-grondlegger Brian Houston en zanger van Hillsong United) op Twitter dat ‘evolutie overduidelijk is en God de Big Bang creëerde’. Michael kon het niet laten om nog even aan zijn eigen verhaal te relateren en Joel een hart onder de riem te steken.

Woah. “You’ll never believe what this Christian musician believes about the Bible”

😄

(Inside joke from 2014 when I was blacklisted for talking about evolution)

Well done Joel. https://t.co/XYQXboO3uB

— Michael Gungor (@michaelgungor) 25 juni 2018

De coming-out van Vicky

De Engelse Vicky Beeching was een bekende gospelartiest in Amerika toen ze besloot haar geheim openbaar te maken: ze viel op vrouwen. Wat er toen gebeurde en wat deze coming-out tot gevolg had heeft ze nu beschreven in een boek: Undivided: Coming Out, Becoming Whole, and Living Free From ShameEn ze vertelde erover in een podcast van de BBC: je vindt ‘m hier.

Geloof & wetenschap

Neurobioloog William Newsome is wetenschapper en christen. Hij vertelde in Stanford News over zijn opvoeding als zoon van een Southern Baptist dominee, hoe hij een wetenschapper is geworden en de spanningen die dat gaf – in gedachten en in werkelijkheid – tussen zijn geloof en de wetenschap.  Je leest het hier en luistert het hieronder.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--