Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Friese foto-expo, Karl Barth docu en LHBT’ers & de kerk

Deel:

Even verstilling proeven tijdens een prachtige foto-expo, een docu over een van de grootste theologen of meepraten over de veiligheid van LHBT’ers in de kerk? Lees meer in deze Lazarus tipt! 

Foto-dominee

afbeelding
afbeelding.

Ben je, ga je of woon je toevallig in het Noorden van het land? Ga dan langs Ferwert! Daar kun je namelijk het werk zien van dominee en fotograaf Maarten Boersema. Maarten werd in 2014 dominee in het Noord-Friese Blije en maakte beelden van zijn leven als dorpspredikant. De foto’s zijn verzameld in een boek én je kunt ze tot 27 oktober zien in een prachtige expositie. Maarten: ‘Alleen al de plek is meer dan een bezoek waard: je vindt er verbeelding, verdieping en verstilling. In en rond een prachtige boerderij in het vlakke Friese kleilandschap vind je tientallen foto’s die op verschillende wijze zijn afgedrukt. Ze weerspiegelen iets van het leven: vol vreugde en lijden, vol plezier en tegenslag, vol liefde en strijd.’

Alle info over de expositie vind je hier. (Ook de foto boven is een foto van de expo).

Vind je het leuk om Maarten te volgen? Onlangs werd hij dominee in Leiden en lanceerde de website beleidendekerk.nl waar hij opnieuw een inkijkje geeft in zijn werk, maar dan nu als stadsdominee. 

Docu Karl Barth

Gods vrolijke verzetsstrijder: zo heet de documentaire over het leven van de Zwitserse theoloog Karl Barth die zondag wordt uitgezonden. Barth overleed 50 jaar geleden, maar zijn denkbeelden zijn van grote invloed geweest op de theologie. Regisseur Peter Reichenbach geeft een inkijkje in de theologie, maar ook in het veelbesproken privéleven van Barth, die door vriend en vijand ‘een groot theoloog’ genoemd wordt.

Meer weten? In dit (Duitse) interview vertelt de regisseur meer over zijn motivatie en de inhoud van de film.
De documentaire wordt a.s. zondag 2 september om 11.30 uur op NPO 2 uitgezonden.

LHBT’ers en de kerk

LHBT’ers en de kerk vormen helaas niet altijd een goede combinatie. Dat kun je ook horen in de video hieronder. Wil jij meedenken over de manier waarop LHBT’ers zich wel veilig kunnen voelen in de kerk? Dat kan op maandagavond 3 september in Ede tijdens het NieuwLicht café over LHBT’ers in de kerk. De info vind je hier.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--