Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Rik Zweers, Nick Cave over God en Josh Harris heeft spijt

Deel:

Het zijn weer veelzijdige tips geworden, deze week. Van de Jonge Theoloog des Vaderlands tot Nick Cave. Van een serieuze podcast tot een spijt-docu. Veel plezier met Lazarus tipt! 

Jonge theoloog des Vaderlands in Het Vermoeden

Rik Zweers werd tijdens de laatste Nacht van de Theologie uitgeroepen tot Jonge Theoloog des Vaderlands. In deze aflevering maak je kennis met Rik! Zondagochtend 9 december om 11.30 uur op NPO 2.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Nick Cave over God

Zanger Nick Cave begon een tijd geleden de site theredhandfiles.com waar fans hem allerlei vragen kunnen stellen. Hij antwoordt heel eerlijk en persoonlijk. Afgelopen week verscheen een antwoord op de vraag van fans wat Nick nu eigenlijk gelooft en of hij gelooft dat God bestaat.

Mijn leven wordt gedomineerd door de idee van God, of het nu gaat om zijn aanwezigheid of zijn afwezigheid. Ik ben een gelovige – in Gods aanwezigheid en in zijn afwezigheid. Ik geloof in deze vraag in zichzelf, meer dan in het resultaat van de vraag.

Zijn hele antwoord is de moeite waard en lees je hier.

Podcast Kate Bowler en Barbara Brown Taylor

Kate Bowler is een Amerikaanse professor aan de Duke Divinity School. Op haar 35e werd ontdekt dat ze kanker had in een vergevorderd stadium: ze was ongeneeslijk ziek. Naar aanleiding daarvan schreef ze een boek: Everything happens for a reason – and other lies I’ve loved. In haar podcast spreekt ze met de toonaangevende episcopaalse priester en professor Barbara Brown Taylor over ‘leven na duisternis’. Boeiend gesprek tussen twee bijzondere vrouwen.

Niet zoenen voor je huwelijk – the aftermovie

Wat gebeurt er als je miljoenen mensen een verkeerd advies hebt gegeven? Tot dat inzicht kwam Josh Harris. Op z’n 21e schreef hij het boek I kissed dating goodbye (Ongekust en toch geen kikker in het Nederlands) waarin hij zei dat het goed was om niet te daten en niet te zoenen voor je huwelijk. Als je je daaraan zou houden, zou het met je huwelijk en je seksleven ín het huwelijk zeker goed komen.

Nu is de dag die je wist dat zou komen aangebroken: Josh heeft zo’n twintig jaar later spijt van zijn adviezen. Dit najaar schreef hij al een uitgebreid ‘sorry‘ en gaf hij een Ted-speech. En nu komt er een docu.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--