Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lees hier alles over The Passion Amerika

Neem een kijkje achter de schermen bij The Passion in New Orleans

De eerste Amerikaanse editie van The Passion wordt op Palmzondag (20 maart) live uitgezonden vanuit New Orleans. Binnen 48 uur zal deze editie wereldwijd vertaald te zien zijn op Netflix. Houd deze pagina in de gaten en kom alles te weten over het live evenement.

Deel:

Tyler Perry, acteur en regisseur, is de verteller van het paasverhaal. De rol van Jezus wordt gespeeld door Jencarlos Canela. Trisha Yearwood, de bekende countryzangeres uit Nashville speelt Maria. De rol van Pilatus wordt gespeeld door Seal en American Idol finalist Chris Daughtry vertolkt de rol van Judas. Sing- en songwriter Prince Royce speelt Petrus. Michael W. Smith is één van de discipelen. 

Begin maart vonden de vooropnames plaats in New Orleans. Bekijk onderstaande video voor een uniek kijkje achter de schermen.

The Passion USA zit vol met hedendaagse hits. Het live event wordt geopend met 'When Love Takes Over' van David Guetta. Het lied wordt vertolkt door gospelzangeres Yolanda Adams. Beluister het lied hierUitvoerend producent Adam Anders, bekend van de muziekproductie Glee wil bekende en grote hits gebruiken in een totaal nieuwe context: "Zoals 'Demons' van Imagine Dragons. Dat nummer is gewoon gemaakt voor het moment dat Judas Jezus verraadt. Dat geldt ook voor “My Love Is Your Love” van Whitney Houston."De volledige setlist van The Passion Amerika 2016
1. “When Love Takes Over” – Yolanda Adams.
2. “Love Can Move Mountains” – The Passion Cast (Feat. Jencarlos, Prince Royce, Chris Daughtry, Shane Harper & Michael W. Smith)
3. “My Love Is Your Love” – Trisha Yearwood
4. “Home” – Jencarlos & Prince Royce
5. “With Arms Wide Open” – Jencarlos
6. “Hands” – Trisha Yearwood
7. “Bring Me To Life” – Chris Daughtry
8. “Calling All Angels” – Jencarlos
9. “I Won’t Give Up” – Trisha Yearwood
10. “Demons” – Chris Daughtry & Jencarlos
11. “The Reason” – Prince Royce
12. “You’ll Never Walk Alone” – Trisha Yearwood
13. “We Don’t Need Another Hero” – Seal & Jencarlos
14. “Mad World” – Seal
15. “Broken” – Trisha Yearwood
16. “Unconditionally” – Jencarlos 

Nederlandse regie 
De regie van zowel de Amerikaanse als Nederlandse editie van The Passion is dit jaar weer in handen van David Grifhorst. David was als regisseur eerder ook verantwoordelijk voor alle Nederlandse uitzendingen van The Passion. 

Bekijk hieronder een fragment van 'De Wereld Draait Door' waarin producent Jacco Doornbos, regisseur David Grifhorst en Jeroen van Koningsbrugge alles vertellen over The Passion Amerika. 

"We schrijven geschiedenis"
The Passion New Orleans wordt op Palmzondag (20 maart) live uitgezonden bij FOX.  Twee dagen na het live evenement in New Orleans, zal de Amerikaanse editie van The Passion wereldwijd te zien zijn via Netflix. Productent Jacco Doornbos: "Het is haast niet te bevatten. Ik ben enorm blij dat het verhaal van The Passion door zo veel miljoenen mensen bekeken gaat worden. Daar was het ons ooit om begonnen. We schrijven ook nog eens geschiedenis doordat dit het eerste programma is dat binnen 48 uur na de live-uitzending wereldwijd te zien is op Netflix, vertaald en ondertiteld in twintig talen."

De Amerikaanse versie van The Passion Amerika zal ook te zien zijn op het Nederlandse (digitale) kanaal van FOX: Zaterdag 26 maart om 20.00 uur en zondag 27 maart om 15.25 uur.

Voorproefje
Maandagavond 21 maart zal op EO.nl/geloven alvast een korte terugblik te zien zijn van The Passion met daarin o.a. interviews met Seal en Michael W. Smith. 

--:--