Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leve de liefde!

‘Wij zijn twee christenen die elkaar op Tinder ontmoeten’

De liefde. Voor de een een vanzelfsprekend iets, voor de ander is het misschien lastiger. Heb je wel of geen partner? Wat werkt en wat werkt niet? Er zijn tal van (hulp)boeken over de liefde geschreven. Niet zo gek, want echte liefde is prachtig!

Deel:

Hoe zit het eigenlijk met Eva-lezeressen en de liefde? We vroegen dit op Instagram en daar blijkt dat veel vrouwen gelukkig zijn in de liefde. Maar liefst 83% van de Eva-lezeressen reageerde dat ze de liefde van hun leven gevonden hebben!

Online daten

Waar het een generatie terug nog vrij bijzonder – en misschien wat sneu – was om je liefde online te ontmoeten, is dat nu wel anders. Heel wat van vrouwen vertellen dat ze hun liefde ontmoet hebben via online dating, zoals bijvoorbeeld Tinder, Funky Fish, Roots en Ohallo. Joanne: “Wij zijn twee christenen die elkaar op Tinder ontmoeten.”

Maar, vrouwen leerden hun liefde ook vaak old school kennen via school, de kerk of een christelijke organisatie of evenement zoals een conferentie, zomerkamp of studentenvereniging. En er wordt ook nog gekoppeld: Martine: “Wij zijn gekoppeld door zijn opa.”

Liefdesverhalen

Op de vraag naar bijzondere liefdesverhalen, kregen we veel reacties:
Birgit: “Ik woonde in Mozambique en ik was voor mijn verlof in Nederland. In deze paar weken verlof werd ik verliefd.”

Danielle “Hij pestte mij vroeger, maar door de tienerclub hebben wij elkaar anders leren kennen. We zijn nu al twaalf jaar samen.”

Ik vond het aan het begin niks maar hij bleef volhouden

Sharon: “Hij was de patiënt, en ik was de verpleegkundige. Ik vond het aan het begin niks maar hij bleef volhouden. Nu zijn we samen.”

Bijzonder stel

Marisca heeft ook een bijzonder verhaal. Ze vertelt dat ze in januari 2017, via een datingsite, haar man Matthias ontmoet heeft. Matthias is doof en Marisca heeft ADHD en is niet gebarentaal vaardig. Ondanks deze obstakels, hebben ze elkaar gevonden en zijn ze in 2018 getrouwd. “Vorig jaar werden we trotse ouders van onze kleine Thijn”. 

De liefde

Opvallend is dat veel vrouwen reageerden dat van elkaar houden al iets bijzonders op zich is. Mieke: “Het bijzondere aan ons liefdesverhaal is dat wij levenslang van elkaar houden.” En Sijke zegt: “Wij houden al 28 jaar van elkaar en dat blijft bijzonder.”

Nancy voegt hieraan toe: “Er is niet iets heel bijzonders aan ons liefdesverhaal, maar twee mensen die van elkaar houden is toch gewoon bijzonder?” En zo is het maar net. Het gaat er niet om hoe of waar, maar dat de liefde er is.

Meer weten over verliefdheid? Lees ook: ‘5 vragen over verliefdheid.

Foto: Shutterstock

--:--