Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lichamen onthoofde koptische christenen gevonden

Groep van 21 kopten werd in 2015 vermoord door IS

De Libische overheid heeft de lichamen van 21 koptische christenen teruggevonden die door Islamitische Staat (IS) waren ontvoerd. Dat meldt 'The Times of Israel'. De onthoofding in februari 2015 werd gefilmd en de beelden ervan werden door IS verspreid.

Deel:

Op aanwijzingen van een gearresteerde IS-strijder, die getuige was van de onthoofdingen, vond de Libische overheid de lichamen terug. De lichamen droegen nog de kenmerkende oranje overalls en hun handen waren geboeid op hun rug, net als in de video.

Lees ook: Vermoorde koptische christenen worden erkend als martelaar.
Lees ook: Vermoorde koptische christenen worden erkend als martelaar.

Getuigenis

De groep christenen werd tijdens twee aanvallen in december 2014 en januari 2015 gevangengenomen door IS. Op 15 februari 2015 werd de video met hun onthoofding gepubliceerd. Daarop is te horen hoe de kopten in hun laatste momenten hun Heer aanroepen: “Lord Jesus Christ." Een broer van twee van de mannen vertelde eerder al dat dit hem en de andere nabestaanden enorm gesterkt heeft en is "dankbaar" dat IS dit getuigenis heeft gepubliceerd, ondanks het gruwelijke lot van de mannen. De 21 christenen zijn door de Koptische Kerk tot martelaar verklaard en worden elk jaar op 15 februari herdacht.

Geschreven door

Joëlle Post

--:--