Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Martijn Koning te gast in 'Adieu God?'

Cabaretier hoopt dat zijn overleden vader nog ergens is

Deel:

Tijs van den Brink spreekt vanavond in Adieu God? met cabaretier Martijn Koning. Wat is er nog over van Martijns christelijke opvoeding? De ontmoeting vindt plaats op een beladen moment. Martijns vader, die al lange tijd ernstig ziek was, is enkele dagen eerder overleden.

De ontmoeting vindt plaats in de gereformeerde kerk van Hattem, waar Martijn als kind met frisse tegenzin naartoe ging. Zijn vader vond de kerkgang belangrijk. Als puber nam Martijn afscheid van het geloof en de kerk, maar enkele jaren terug constateerde hij tot zijn eigen verbazing dat hij ging bidden voor zijn zieke vader. Martijn, die zijn houding tegenover het geloof nu ‘dubbel’ noemt, hoopt dat zijn vader nog ergens is.

Adieu God? – Martijn Koning

Tijs van den Brink gaat in Adieu God? met bekende Nederlanders in gesprek over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding. Vaak zegden ze de kerk of geloofsgemeenschap vaarwel. Maar namen ze daarmee ook afscheid van God? In deze aflevering spreekt Tijs in de gereformeerde kerk in Hattem met cabaretier Martijn Koning.

Maandag 18 oktober, 23.25 uur, NPO 2

Kijk 'Adieu God?' hier terug

--:--