Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meer over de nieuwe podcastserie 'ZOUT!'

Een podcast van EO en NPO Radio 5

In de Podcast ZOUT! ontmoeten Marieke Meijer en Chris Segers bekende en minder bekende mensen uit de breedte van de EO-achterban. Ze willen weten hoe christelijke gelovigen zich inzetten op maatschappelijke terreinen als duurzaamheid, armoede en het bestrijden van onrecht.

Deel:

Marieke en Chris reizen door het hele land en ontmoeten smaakmakers, mensen die vanuit een persoonlijke drijfveer zich dienstbaar maken in onze samenleving.

‘Chris en ik gaan nieuwsgierig op zoek naar hoe christenen in deze tijd handen en voeten geven aan maatschappelijke thema’s die leven. Ik begin met duurzaamheid, waarin ikzelf nog zoekende ben. Ik laat me graag inspireren door mensen die ik ontmoet’, vertelt Marieke. Ze spreekt onder meer de groene ChristenUnie-politica Carla Dik-Faber en een voorganger die een deel van zijn tijd zonnepanelen verkoopt.

ZOUT! is een wekelijkse podcast rondom thema’s die de EO waardevol vindt: duurzaamheid, rechtvaardigheid, veelkleurigheid, natuur, relaties, opvoeding, armoede en eenzaamheid. Telkens geven Chris Segers en Marieke Meijer bij toerbeurt in series van vijf afleveringen een beeld hoe christenen in het land smaakmakers zijn op deze terreinen.

--:--