Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Minella van Bergeijk wordt directeur bij Tear

Eva-hoofdredacteur neemt in december afscheid

Mooi nieuws voor onze hoofdredacteur, minder mooi nieuws voor ons: in december neemt Minella afscheid van Eva. Maar met een prachtige nieuwe missie: ze wordt directeur bij ontwikkelingsorganisatie Tear.

Deel:

Vanaf 3 december 2019 treedt Minella van Bergeijk bij Tear in dienst. Een stap waar ze naar uitziet, maar tegelijkertijd zal ze Eva enorm missen: "In het bijzonder de ontmoetingen met de vrouwen tijdens de Eva-evenementen. Ik ben echt van hen gaan houden." 

Minella van Bergeijk: 'Ik ben van de Eva-vrouwen gaan houden'

Tot 1 december blijft Minella nog deel uitmaken van het Eva-team: ze maakt dus ons jaar 'Op weg naar vrijheid' samen met ons af en is ook nog gewoon aanwezig bij Eva's Vriendinnenweekend. De komende tijd zul je haar ook nog terugzien in het magazine. Intussen zoekt de EO een waardige opvolger.

Minella werkt sinds 2016 bij de EO als hoofdredacteur van Eva. Sinds een tijdje presenteert ze daarnaast ook presenteert ze het EO-programma ‘Ik mis je’. Daarvoor was ze jarenlang coördinator van de Marriage Course van Alpha Nederland. Eerder werkte ze als maatschappelijk werker met slachtoffers van seksueel geweld in een vrouwenopvang en was ze stadscoördinator slachtoffers mensenhandel in Utrecht. Van Bergeijk studeerde maatschappelijk werk en seksuologie met de specialisatie seksueel geweld.

De afgelopen jaren heeft Minella in haar rubriek Minella Meets veel bijzondere vrouwen gesproken. Lees en bekijk hier een interview met Elly Zuiderveld: 'Moeder zijn betekent soms lijden.'
 

--:--