Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mirjam van der Vegt: 'Pasen maakt juist nu het verschil'

Paasspecial 'Zin, Zout en Zegen'; zondag, 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Op eerste paasdag praat Yvonne Sprunken in Zin, Zout en Zegen (EO) met journalist, auteur en stiltetrainer Mirjam van der Vegt. "Juist in deze crisistijd kan Pasen het verschil maken," vindt Mirjam. Ds. Arie van der Veer staat in zijn overdenking stil bij de begrafenissen van de afgelopen tijd, waarbij zo min mogelijk publiek aanwezig was.

Het is feest ook nu we in een crisis zitten. Jezus overwon de dood. Hij biedt ons de kans op een nieuw leven. Maar er is niet alleen uitzicht op een leven na de dood. Ook voor vandaag is er uitzicht. Daarover kan Mirjam van der Vegt meepraten. Ze is zondagavond voor de tweede keer te gast in Zin, Zout en Zegen, een programma over de rol van geloof in het dagelijks leven.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Mirjam van der Vegt Pasen Zin, Zout en Zegen
Geen bezoek aan een kerkdienst op eerste paasdag, wel een goed gesprek in de studio.

Vanwege de coronacrisis kan Yvonne niet de in kerk om opnames te maken. Dominee Arie van der Veer verzorgt in deze speciale aflevering een overdenking vanuit de studio. Hij vertelt over de begrafenissen van de afgelopen dagen, waarbij maar weinig mensen aanwezig mochten zijn.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Pasen Zin, Zout en Zegen Arie van der Veer
Dominee Arie van der Veer verzorgt de overdenking.

Corona werd zo tot een steen die blokkeert. Wie zal de steen wegrollen? Maar als we zijn aangekomen bij het graf, zijn alle hindernissen weg en wordt de steen een preekstoel. 

Luister hier alvast naar 'Zin, Zout en Zegen'

Op eerste paasdag praat Yvonne Sprunken in Zin, Zout en Zegen met Mirjam van der Vegt. De overdenking is van dominee Arie van der Veer. Je kunt het programma zondagavond beluisteren via NPO Radio 5. Of luister nu alvast online naar deze paasuitzending

Zondag 12 april, 19.00 uur, NPO Radio 5

--:--