Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Na tien jaar een grafsteen voor Madeleine

In één dag ruim 2000 euro dankzij crowdfundingsactie

Deel:

Een jaar geleden schreef Arjan Lock over François uit Congo. In 2009 verdronk François’ 14-jarige dochter Madeleine. Ze werd begraven in Eindhoven, maar geld voor een mooi grafmonument had haar vader niet. Dankzij een crowdfundingsactie via onder andere 'Visie' is er in één dag ruim tweeduizend euro opgehaald. Over zijn Madeleine vertelt Francois in 'Ik mis je'.

Francois was als vluchteling naar Nederland gekomen en toen hij een verblijfsvergunning had, liet hij zijn drie kinderen overkomen. Ondanks het gemis van hun moeder, die in Congo was omgekomen, en de herinneringen aan allerlei ellende die ze doorstaan hadden, leek hun leven een positieve wending te nemen. Tot in 2009 François’ 14-jarige dochter Madeleine verdronk.

2000 euro in één dag voor Madeleine

francois-steen_nieuw

Madeleine werd begraven in Eindhoven, maar geld voor een mooi grafmonument had haar vader niet. Dankzij een crowdfundingsactie via onder andere Visie is er in één dag ruim tweeduizend euro opgehaald, zodat François een mooi grafmonument voor zijn dochter kon uitzoeken.

“Nu heeft mijn dochter een huis waar ik op bezoek kan komen,” laat hij in een videoboodschap weten. Bekijk de hele video hieronder.

'Ik mis je', zondag 30 augustus, 08:55 uur, NPO2

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lees meer op de website van Ik mis je.

--:--