Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nacht van Gebed keert terug naar kerken

‘Gebed is harder nodig dan ooit’

De jaarlijkse Nacht van Gebed keert terug naar de kerken, meldt organisator Open Doors. In de nacht van 4 op 5 juni kunnen bidders weer terecht in hun eigen locaties. De aanpak van vorig jaar – met uitsluitend livestreams vanwege de coronacrisis – wordt grotendeels losgelaten.

Deel:

Vorig jaar beperkte de coronacrisis de bewegingsvrijheid van veel mensen. Daardoor was de normale publieksdeelname aan de Nacht van Gebed, waar de jaarlijkse Zondag voor de Vervolgde Kerk aan voorafgaat, vrijwel niet te realiseren. Maar nu de pandemie geleidelijk aan kan worden teruggedrongen, is er volgens de organisatie weer ruimte om in kerkgebouwen of online samen te bidden.

Directeur Maarten Dees hoopt dat veel kerken zullen meedoen. “Gebed is harder nodig dan ooit,” benadrukt hij. “Fysiek samenkomen om te bidden stimuleert onze broodnodige verbondenheid met broeders en zusters in het wereldwijde lichaam van Christus.”

340 miljoen christenen

De Zondag voor de Vervolgde Kerk vindt dit jaar plaats op 30 mei. Gemeenten kunnen hiervoor een preekschets aanvragen die in de eigen dienst te gebruiken is.
De Nacht van Gebed begint op vrijdagavond 4 juni om 20.00 uur en eindigt om 6.00 uur op zaterdag 5 juni.

Aan de jaarlijkse Nacht van Gebed doen veel christenen in Nederland en Vlaanderen mee. Daarnaast geven tal van kerken in hun dienst op de zondag daaraan voorafgaand aandacht aan geloofsvervolging. Gemeenten die mee willen doen, kunnen op Opendoors.nl terecht voor meer informatie.
Naar schatting lijden op dit moment maar liefst 340 miljoen christenen in allerlei landen onder verdrukking, vervolging, geweld en discriminatie.

W Opendoors.nl

--:--