Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nationale Nieuwjaarszegen Almatine Leene

EO start nieuwe traditie; zondag, 11.55 uur, NPO 2

Deel:

Theoloog des Vaderlands Almatine Leene spreekt vanuit de Kloosterkerk in Den Haag een zegen uit over alle Nederlanders. De Nationale Nieuwjaarszegen (EO) wordt omlijst door kunst en muziek. 

Met de Nationale Nieuwjaarszegen start de EO een traditie waarin kunst en Bijbelverhalen op een nieuwe manier aan elkaar verbonden worden. “Het is mooi om iemand te zegenen, want daarmee zeg je: je staat er niet alleen voor," zegt Theoloog des Vaderlands Almatine Leene. "Om dat in een nationaal moment te doen vind ik heel bijzonder want ik gun iedereen het Goede."

Het verhaal van Jacob geeft ons moed om alles wat op ons afkomt aan te pakken

"We weten niet wat 2021 brengt, maar wel dat God erbij is. Ik hoop mensen te inspireren met een eeuwenoud verhaal over Jakob. Een verhaal dat moed geeft om alles wat op ons afkomt aan te pakken.” De Dutch Don’t Dance Division, onder leiding van Thom Stuart, een koor en orkest onder leiding van Daniel Rouwkema en kunstenares Zwier Cornelissen werken mee aan de Nationale Nieuwjaarszegen. 

Nationale Nieuwjaarszegen

De Nationale Nieuwjaarszegen (EO) is een samenwerking met de Kloosterkerk Den Haag, maandblad Kerk in Den Haag en de Vermeulen Brauckman Stichting. Ds. Almatine Leene zal dit jaar de nieuwjaarszegen uitspreken. 

Zondag 3 januari, 11.55 uur, NPO 2

Beeld: Nathalie van der Straten-Folkertsma

Kijk de Nationale Nieuwjaarszegen hier terug

--:--