Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nederland Zingt Dag 2020 afgelast vanwege corona

'Beslissing genomen met pijn in ons hart'

De Nederland Zingt Dag 2020 wordt noodgedwongen afgelast. Aanleiding hiervoor zijn de coronamaatregelen die grote bijeenkomsten en samen zingen ontmoedigen. Samen zingen vormt het hart van de Nederland Zingt Dag. Het populaire EO-evenement trekt jaarlijks ruim tienduizend bezoekers naar de Utrechtse Jaarbeurs. De Nederland Zingt Dag vindt normaliter in april plaats, maar was door de coronamaatregelen verplaatst naar 7 november.

Deel:

“We vinden het ontzettend jammer dat de Nederland Zingt Dag dit jaar niet kan doorgaan”, vertelt Albert-Jan Schol namens de EO. “We hebben de beslissing met pijn in ons hart gemaakt. Net als de bezoekers van ons evenement, doen we niets liever dan samen zingen. Toch zijn we ons er sterk van bewust dat dit eigenlijk de enige juiste keuze is, in het belang van de gezondheid van de bezoekers en iedereen die aan het evenement meewerkt.”

Situatie volgend jaar

Of het evenement in april 2021 kan doorgaan, is nog onzeker. “We onderzoeken de mogelijkheden om volgend jaar wél weer een Nederland Zingt Dag te kunnen organiseren”, vertelt Schol. “Maar door de onzekere situatie waarin we leven, is dat nu nog niet met zekerheid te zeggen. We houden de Nederland Zingt-liefhebbers daarvan op de hoogte via onze website, nieuwsbrief en social media kanalen.”

Geld terug

Wie een ticket voor de Nederland Zingt Dag 2020 heeft gekocht, kan zijn of haar geld terugvragen. Ook is het mogelijk om (een deel van) het aankoopbedrag om te zetten in een donatie waarmee de EO de al gemaakte kosten gedeeltelijk kan financieren.

Samen zingen

Hoewel het nu niet mogelijk is om fysiek samen te komen om te zingen, kan dit wel (coronaproof) vanuit de huiskamer. Onder het motto ‘Samen zingen, samen geloven’ is Nederland Zingt elke zaterdagavond om 18.15 uur te zien op NPO 2. Op zondagmorgen kan de kijker zijn hart ophalen aan Nederland Zingt Dichtbij. En wie geen genoeg kan krijgen van de prachtige liederen kan doorzingen via nederlandzingt.nl en het YouTube-kanaal van Nederland Zingt.

--:--