Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Neo de Bono vertelt in 'Crux' waarom hij voor arme wijk koos

Nieuw EO-programma; zaterdag, 19.15 uur, NPO 2

Deel:

In het nieuwe EO-programma Crux ontmoeten we iedere week een christen bij wie de actualiteit persoonlijk ‘aanklopt’. Wat is hun antwoord op actuele vraagstukken en hoe bewegen zij mee of juist tegen de stroom in? Waar draait het om bij hen en welke rol speelt hun geloof hierin? In de eerste aflevering vertelt Neo de Bono (44) zijn verhaal. 

Als succesvol internetondernemer en overtuigd christen bezat Neo de Bono veel geld en veel huizen, maar hij heeft alles weggegeven en is nu ‘net zo’n pauper als mijn buren’, zoals hij zelf zegt. Neo vertelt zaterdagavond in Crux waarom hij Moerwijk woont, een wijk in Den Haag waar armoede heerst, het vertrouwen in de overheid laag is en waar men dagelijks de strijd om te overleven moet aangaan. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Crux Neo de Bono Moerwijk buurthuis
De camera's van 'Crux' volgen Neo de Bono in Moerwijk, een wijk in Den Haag met veel armoede.

Neo kent Moerwijk als geen ander en weet achter welke voordeur in de wijk de nood het hoogst is. Crux volgt hem in een week waarin problemen als energiearmoede, coronaproblematiek en wantrouwen in de overheid de wijk tot wanhoop drijven. Maar waarin ook blijkt dat waar de Moerwijkers elkaar helpen, de problemen echt opgelost worden.

Crux

Het nieuwe programma Crux volgt elke zaterdagavond iemand waarbij de actualiteit persoonlijk aanklopt en vraagt om een reactie. Verschillende mensen in uiteenlopende situaties, maar met één ding gemeen: ze zijn christen. Neo de Bono vertelt in de  eerste aflevering waarom hij zijn rijkdom weggaf en in een arme wijk ging wonen. 

Vanaf 8 januari, iedere zaterdag, 19.15 uur, NPO 2

Kijk 'Crux' hier terug

--:--