Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw EO Life

Vanaf zondag 9 januari op NPO 2

Zowel op televisie als op de radio verandert er bij de EO het een en ander op de zondagmorgen. Dat is beslist even wennen, maar we krijgen er een mooie zondagmorgen voor terug. Veel aandacht voor het evangelie, en dat voor een breder publiek dan tot nu toe.

Deel:

“De nieuwe zondag van de EO begint ook in het nieuwe seizoen met bijzondere verhalen in Ik mis je. De uren daarna zal het even wennen zijn voor sommige kijkers, maar het wordt een heel mooie zondagmorgen. Een belangrijk nieuw programma is EO Life, dat Bert van Leeuwen gaat presenteren. Het gaat over geloof, de kerk en persoonlijke verhalen van uiteenlopende mensen, en er klinkt mooie, geestelijke muziek. Een heel toegankelijk programma, waarmee we zo veel mogelijk mensen op de zondagmorgen willen bereiken.”

Even omschakelen voor de kijkers

Het kan moeilijk zijn om afscheid te nemen van vertrouwde programma’s die veel voor mensen hebben betekend, zoals Zie je zondag! en Nederland Zingt Dichtbij. In de nieuwe programma's is er een iets bredere opzet om naast het trouwe publiek nieuwe mensen te bereiken. Kijkers die gelovig zijn, maar ook mensen die nog niet zoveel met het geloof hebben.

Vernieuwing is nodig

De uitzendingen worden voor een grotere groep toegankelijker zonder de waarde van de zondagochtend uit het oog te verliezen. Het blijft gaan over God en het geloof. Soms is verandering nodig om weer nieuwe mensen in aanraking te brengen met het geloof; precies waar de EO voor is opgericht.

Het nieuwe programma wordt wel onderbroken door de eucharistieviering van KRO-NCRV, die sinds jaar en dag live wordt uitgezonden. Dat tekent de zondagmorgen bij de publieke omroep, waarbij we rekening houden met de verschillende geloofstradities.

Wat voor thema’s komen er aan bod in ‘EO Life’?

“We zullen inspelen op actuele onderwerpen die ook met het kerkelijk leven te maken hebben. Denk aan een bezoek van de paus aan een vluchtelingenkamp; wat heeft dat ons als kerken en gelovigen te zeggen? Of over de vraag hoe je kerk kunt zijn in coronatijd. Het zijn dit soort relevante vragen die aan bod komen in dit programma dat we samen met de kerken maken. Zo kunnen we ook de vele mooie momenten uit het kerkelijk jaar beter een plek geven in onze uitzendingen.”

De nieuwe zondagmorgen op NPO 2

08.55 uur - Ik mis je
09.15 uur - EO Life 1 [nieuw]
09.45 uur - Eucharistieviering (uitzending van KRO-NCRV)
11.05 uur - EO Life 2 [nieuw]
11.50 uur - Nederland Zingt op Zondag of Songs of Praise (om en om)
12.20 uur - Wilde Ganzen

Wil je meer lezen over de nieuwe programmering?
Wil je meer lezen over de nieuwe programmering?
--:--