Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kofi's Tori, een nieuwe jeugdserie van de EO over het slavernijverleden

Kofi’s Tori is vanaf donderdag 10 november dagelijks te zien op Zapp.nl, NPO Zapp Instagram, YouTube en TikTok

In Kofi’s Tori deelt Kofi, een 14-jarige tot slaaf gemaakte tiener, vloggend zijn verhaal. Over het leven op de plantage, zijn broer, zijn baas, over verliefd zijn, zijn verleden en uiteindelijk zijn vluchtpoging. De opnames voor deze serie zijn deze week begonnen in Paramaribo, Suriname. Kofi’s Tori is vanaf donderdag 10 november dagelijks via Instagram en wekelijks via Zapp.nl en het YouTube-kanaal van NPO Zapp te volgen. Een preview van Kofi’s Tori is te zien tijdens het Cinekid Festival op 21 oktober in Amsterdam.

Deel:

Kofi is een zogenaamde 'futuboi' die zich staande probeert te houden op de Surinaamse plantage 'Buitenlust', waar zijn Hollandse meesters regeren met ijzeren vuist. Kofi werkt keihard, zonder te klagen en doet zijn best om niet in de problemen te komen. Maar als zijn broertje Kwame zonder enige aanleiding wordt verkocht moet Kofi alles op alles zetten. Hij zal moeten ontsnappen om zo zijn broertje terug te vinden.

Cast

Kofi, de hoofdrol in de online jeugdserie, wordt vertolkt door Daniël Kolf (bekend van o.a 'De Libi', 'De slet van 6VWO' en 'Koeriers'). Daniël groeide op in Suriname en verhuisde in 2015 naar Nederland. Hij zegt over de serie: “Kofi’s Tori vertelt een belangrijk stukje geschiedenis, het slavernijverleden. Omdat we het verhaal vloggend en via socials delen is het straks te zien voor een nieuwe generatie. De toekomst moet haar verleden kennen, zodat deze zich niet zal herhalen.”

De cast bestaat verder uit: Keisha Doest (bekend van de serie 'Brugklas,), zij speelt Afua, het meisje op wie Kofi verliefd op wordt. Roeland Fernhout (bekend van o.a. 'De club van lelijke kinderen', 'Dummie de Mummie'-trilogie en 'Allstars') kruipt in de huid van Hendrik, de plantagebaas. Nola Elvis Kemper (bekend van '100% Coco' en 'Oogappels') vertolkt de rol van Hanna, de dochter van Hendrik. En Mandela Wee Wee (bekend van o.a. 'Gooische Vrouwen', 'Penoza' en 'Mocro Maffia') speelt Anton. Hij leert Kofi veel over hun gezamenlijk verleden en hoe te overleven op de plantage.

Kofi’s Tori is vanaf 10 november dagelijks te volgen via het Instagram-, YouTube- en TikTok-kanaal van NPO Zapp. En via Zapp.nl.

--:--