Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Noodhulp voor mensen die lijden onder corona

Doneer en steun getroffenen wereldwijd

De gevolgen van corona raken ons allemaal: van Apeldoorn tot Afghanistan en van Rotterdam tot Rwanda. Daarom start EO Metterdaad met een noodhulpcampagne om financiële steun te bieden aan hulporganisaties die zich inzetten tegen corona.

Deel:

Op dit moment heeft corona impact op iedereen. De scholen zijn dicht, een groot deel van Nederland werkt thuis en het sociale leven is plotseling weggevallen. Naast bidden, elkaar bemoedigen en de richtlijnen van het RIVM volgen, kun je ook een financiële steun zijn. 

Corona raakt ons allemaal: blijf om elkaar geven 

EO Metterdaad heeft samen met nietalleen.nl en andere hulporganisaties een noodhulpcampagne opgezet om het belangrijke werk voor mensen in nood te helpen. Deze organisaties doen wat ze kunnen om mensen in nood bij te staan. Met een gift steun je dit belangrijke doel in Nederland én wereldwijd.

Ga naar EO Metterdaad voor meer informatie over hoe je financieel kunt helpen.

© ANP
© ANP.

Waar worden de giften aan besteed? 

Een deel gaat naar projecten hier in Nederland, van de partners die ook betrokken zijn bij nietalleen.nl Dan moet je denken aan een project van Stichting Present, dat pakketten met bloemen en fruit uitdeelt aan ouderen. Daarmee slaan we twee vliegen in een klap: we steken de ouderen een hart onder de riem én steunen de bloemen- en fruitsector.

In het buitenland zal het geld vooral gaan naar projecten van onze partners en zij zetten nu veel in op preventie en hygiëne. Veel voorlichting dus, maar ook concreet het uitdelen van zeep. 

Wat doet EO Metterdaad?

EO Metterdaad geeft nood een gezicht en hoop een stem. Metterdaad ondersteunt al bijna 50 jaar christelijke hulpverlening voor mensen die in armoede of onrechtvaardige omstandigheden proberen te overleven. Deze christelijke hulpverlening wordt geboden in de vorm van projecten die over de hele wereld plaatsvinden. Metterdaad werkt nauw samen met christelijke hulporganisaties die veel ervaring en lokale hulpverleners hebben in het werkveld. 

Lees ook: Door het Coronavirus kan Hanneke haar dochter (14) niet zien

--:--