Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oefenversie Grote Bijbelquiz online

Tip: vraag je burgemeester om mee te doen

Denk jij dat jouw Bijbelkennis groter is dan die van Ruud de Wild, Jack de Vries, Carolina Dijkhuizen of Abdelkader Benali? Aanstaande zaterdag zal het blijken, tijdens De Grote Bijbelquiz. Deze week kun je wel al vast je skills oefenen met behulp van de oefenquiz.

Deel:

Tijdens De Grote Bijbelquiz krijgen de BN’ers 50 meerkeuzevragen die over de Bijbel gaan. Deze vragen gaan over nog steeds actuele onderwerpen zoals de wetenschap, muziek, geschiedenis, taal, kunst etc. Aan het einde van de quiz wordt het uiteindelijke rapportcijfer bekend gemaakt.

Zelf mee doen
Bert van Leeuwen en Jacobine Geel presenteren de Grote Bijbelquiz. Diverse BN'ers strijden om de overwinning. Tijdens de uitzending kunnen kijkers live meespelen met de quiz via het second screen.

Aan het eind kunnen ze zien wat hun rapportcijfer is geworden en dit vergelijken met de BN’ers in studio. Ook zijn er statistieken te bekijken: welke stad heeft het best gescoord? En wie heeft er meer Bijbelkennis: de katholieken, de protestanten of … ?

Nodig je burgermeester uit
Wat ook kan: verzamel een groep mensen en houdt onderling een wedstrijd, zoals Gert van den Bos. Gert is missionair diaconaal werker in Cappelle aan de IJssel en speelt zaterdagavond live mee met een grote groep mensen. Ja, ook de burgemeester van Capelle sluit aan. Gert heeft een zaaltje geregeld en er is plek genoeg. Dus ben je in de buurt... geef Gert een seintje.

Doe de oefenquiz
Om zaterdag goed beslagen ten ijs te komen, is deze week de oefenquiz online gegaan. Met een aantal vragen kun je testen of je er klaar voor bent. De test is te vinden op www.debijbelquiz.nl.

--:--