Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oud & Nieuw bij de EO

Veel EO-programma’s tijdens de feestdagen

Samen vieren, het kan met mate tijdens deze tweede corona-feestdagen aan het eind van het jaar. ‘Komt allen tezamen’ mag toch in onze kerken en in onze harten klinken. Samen kijken we uit naar het jaar dat komen gaat. Hoop mag doorklinken in veel EO-programma’s tijdens de feestdagen.

Deel:

Rail Away 25 jaar - vanaf 27 december nieuwe afleveringen

De nieuwste serie begint op maandagavond 27 december aan de rand van het Zwarte Woud in Duitsland. Via de bergtoppen rondom Trento in Italië naar de ‘Malediven van Europa’, zoals het Italiaanse eiland Sardinië ook wel wordt genoemd. Sneeuwlandschappen mogen in deze wintertijd natuurlijk niet ontbreken.
Op donderdag 30 december stapt de kijker met Rail Away op een unieke treinreis door een volledig witte wereld van Zwolle naar Zutphen. Nederland in de sneeuw. De treinreis eindigt in de laatste aflevering met een rit in een stoomtrein in de valleien rondom Weizen en Blumberg, vlak bij de Zwitserse grens.

Nationale Nieuwjaarszegen - zaterdag 1 januari om 9.00 uur op NPO 2 

Vanuit Den Haag zal ds. René de Reuver een nieuwjaarszegen uitspreken over het Nederlandse volk. Het is de tweede keer dat de EO de Nationale Nieuwjaarszegen uitzendt.

In en rondom de Kloosterkerk bezint hij zich samen met Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier en Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen op de vraag hoe de rust te bewaren in onrustige tijden. Dit doen ze aan de hand van een Bijbelverhaal uit Handelingen over Paulus in Efeze.

Ook zangeres Joy Wielkens werkt mee aan deze uitzending. De Japanse kunstenares Ai Hashimoto maakte naar aanleiding van het Bijbelverhaal een kunstwerk, dat in deze uitzending te zien zal zijn.

Wil je meer info over de Nieuwjaarszegen?
Wil je meer info over de Nieuwjaarszegen?
Meer info over de afleveringen van Rail Away?
Meer info over de afleveringen van Rail Away?
--:--