Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Petra Pelties werd bijna vermoord door haar vriend

‘Als overwinnaar stond ik op vanuit m’n eigen bloed en urine’

Hoogzwanger werd ze een lange nacht zwaar mishandeld en bijna vermoord door haar toenmalige vriend. “Het is het naarste, maar ook meest gelukkige moment van mijn leven”, vertelt Queen P, oftewel Petra Pelties. In die nacht ontmoette ze God. “Als overwinnaar stond ik op vanuit m’n eigen bloed en urine. Ik voelde nog nooit zoveel kracht! Ik beloofde God de hele wereld te vertellen dat Hij bestaat.” Dat doet ze nu, zingend.

Deel:

De rode draad door Petra Pelties’ leven is de dood en een zoektocht naar liefde. “Ik overleed bijna bij m’n geboorte en stond ook andere keren voor de dood. Met als dieptepunt die nacht in 2007”, vertelt ze. “Twee eerdere relaties liepen mis en ik dacht eindelijk de liefde gevonden te hebben. Mijn vriend was heel lief voor mij, maar we konden niet trouwen. Hij had geen Nederlandse papieren. Toen ik zwanger raakte, was hij heel voorzichtig met mij. Ik mocht nog niet eens een tasje boodschappen tillen.”

Zijn blik zei genoeg

Petra wist niet wat ze zag toen haar toenmalige vriend op een avond onverwachts in haar huiskamer stond. “M’n oudste twee kinderen lagen op bed en ik was in de keuken. Inmiddels was ik vijfentwintig weken zwanger. Ik hoorde iets achter me, keek om en zag dat hij m’n huis was binnengedrongen. Ik zag meteen dat het mis was, want het was niet m’n liefdevolle vriend die ik aankeek. Zijn blik zei genoeg. Ik voelde meteen dat ik zou gaan sterven”, zegt ze. “Een paar maanden eerder merkte ik al wel verandering bij hem. De ene keer was hij lief, maar de volgende keer obstinaat. Ik kon de vinger er niet op leggen. Achteraf bleek hij drugsverslaafd te zijn, wat hij goed verborgen had gehouden.”

Verdiende straf

In de betreffende nacht zat Petra’s toenmalige vriend onder de drugs. “Hij had een zak rijst van tien kilo bij zich. Waarschijnlijk voor mij gekocht, omdat ik graag rijst kook. Maar hij sloeg mij ermee naar de andere kant van de keuken, pakte een keukenmes en schreeuwde dat ik me moest uitkleden en mee moest komen naar de woonkamer”, vertelt ze. “Ik ben christelijk opgevoed en wist dat het niet goed was om zwanger te worden van een man met wie je niet getrouwd was. Mijn gedachte was dat ik nu een verdiende straf van God kreeg.”

Doodsangsten

De hele nacht werd Petra mishandeld onder bedreiging van haar eigen keukenmes. “Twee keer gilde ik, maar toen zette hij het mes op m’n keel en zei hij dat hij die zou doorsnijden als ik nog een keer zou gillen. Hij sloeg me, trok mijn haren uit en riep dat ik de waarheid moest vertellen. Ik had geen idee waar hij het over had. Ter bescherming van de baby hield ik een kussen voor m’n buik.

Achteraf bleek hij drugsverslaafd te zijn

Op een gegeven moment trok hij het kussen weg en prikte het mes op m’n buik. ‘Als je nu de waarheid niet vertelt, steek ik ons kind eruit’, zei hij. Aan één kant was ik doofgeslagen, bijna blind aan m’n rechteroog en m’n hoofd was verbrijzeld. Ik stond doodsangsten uit en zweette bloed.”

Tranen van vreugde

Op een gegeven moment merkte Petra dat ze zou gaan sterven. “Ik voelde ik dat m’n geest m’n lichaam ging verlaten. Door mijn opvoeding geloofde ik dat God bestond, maar Hij was ver weg voor mij. Ik was ook bang, omdat ik veel verkeerd had gedaan. In mijn hoofd riep ik het uit naar God: God, als U er bent, haal mij dan op. Ik kan niet meer. Vergeef mij al mijn zonden en vergeef ook hem. Hij weet niet wat hij doet.

Op dat moment zag ik boven m’n vitrinekast een licht en ik voelde de aanwezigheid van God, die ik niet in woorden kan beschrijven. Alle doodsangst viel van me af en ik kon alleen maar naar dat licht kijken. Ik dankte God dat ik naar Hem toe mocht. Toen hoorde ik een stem: ‘Mijn dochter, mijn dochter. Ik ben hier niet om u op te halen, maar Ik ben hier om u te komen redden. Toen begon ik hard te lachen. Tranen van vreugde liepen over mijn wangen,” vertelt ze. “Mijn geweldenaar vroeg waarom ik lachte en vroeg of ik toch niet gebeden had. Ik zei van wel en vertelde dat God hier was en dat hij me niets meer kon doen. Hij werd woedend en wilde mij de doodsteek geven.

Ik dankte en prees God

Twee keer stak hij z’n hand uit, maar hij kon niet verder. M’n ex weet niets meer van deze hele nacht, alleen dat moment herinnert hij zich. Aan de politie verklaarde hij achteraf dat iemand z’n hand tegenhield,” legt ze verwonderd uit. “Ik stond als overwinnaar op vanuit m’n eigen bloed en urine en met m’n dikke buik. Nog nooit heb ik zoveel kracht gevoeld! Ik dankte en prees God en beloofde dat ik over de hele wereld zou vertellen dat Hij bestaat en wat Hij doet.”

Queen P

En dat doet Petra nu, onder de naam Queen P. “Ik maakte altijd al graag muziek. Op m’n zestiende brak ik bijna door toen ik een relatie kreeg met een Franse rapper. Al snel raakte ik zwanger. Als blonde, Nederlandse meid die rapte, kreeg ik veel aandacht. Daarom verbood mijn ziekelijk jaloerse vriend me om nog muziek te maken”, legt Petra uit. “Maar nu, na jaren van revalidatie, maak ik weer muziek. God was zo goed om me de muziek terug te geven, die van me afgepakt was. Ik zing en rap.” Lachend: “Mijn moeder kan goed rijmen en m’n vader was in zijn jongere jaren drummer. Ik kreeg talenten van hen mee, want rap is eigenlijk poëzie op een beat. In het lied ‘God maakt vrij’ en de Engelse versie ‘Our God saves’ getuig ik hoe God mij bevrijdde.”

Petra had nooit kunnen dromen dat God haar op deze manier zou gebruiken. “Van mijn levensverhaal verscheen het boek Queen P, een bewogen leven, dat binnenkort ook in het Engels uitkomt. Verder zat ik al in 63 tv-programma’s, waaronder bij de BBC, terwijl ik daar zelf niet om gevraagd heb. Ik hoop heel erg op een doorbraak met mijn muziek in Amerika, zodat heel de wereld mijn boodschap kan horen.”

Moordenaar

Queen P legt uit wat die boodschap is. “Het maakt niet uit in welke situatie je zit of wat je meemaakte. Hoe diep je ook zit, er is altijd een weg uit het dal. Misschien ben je veel stappen van God verwijderd, maar het is maar één stap terug. Ik geef veel lezingen en bid vaak met mensen. Ik wil hen bij de Heer brengen. Sommige mensen vertellen dat ze afschuwelijke dingen gedaan hebben, maar dan druk ik hen op het hart dat het nooit te laat is. Als je vergeving vraagt, word je witter dan sneeuw gewassen. Ik noem vaak het voorbeeld van de moordenaar aan het kruis. Hij vraagt alleen maar of Jezus aan hem wil denken en Jezus’ reactie is: ‘Heden zul je nog met mij in het paradijs zijn’. Dat is zó bemoedigend!”

Joy

Petra’s dochtertje doorstond de zwangerschap Godzijdank goed. “Dat is een groot wonder. Ik noemde haar Joy. Op haar geboortekaartje stond: ‘Na zoveel pijn en zoveel smart, bracht jij weer vreugde in mijn hart.’ En: ‘I still have joy in my life and heart, because of Jesus’. Er gaat geen dag voorbij waarop ik niet dankbaar ben voor Gods redding in die nacht. Uit iets heel naars, maakte God iets heel moois.”

Inmiddels zet Petra zich in voor sociaal zwakkeren, verkondigt ze het Evangelie wereldwijd en is ze ambassadeur van Stichting RIYOS.

Bekijk de uitzending van Nederland Zingt Dichtbij waarin Petra te zien was.
Op 25 december komt een aflevering van de podcast ‘Vergeef het maar’ online. Daarin spreekt Petra met Bert van Leeuwen over vergeving.

Lees ook: Amy en haar kinderen werden mishandeld door haar man

Tekst: Corina Schipaanboord
Foto: Moon Jansen Fotografie

Koop hier het boek: Queen P, een bewogen leven.

--:--