Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pinksterconferentie Opwekking afgelast

'Wellicht komt er een alternatieve, digitale viering'

De Pinksterconferentie van Stichting Opwekking wordt afgelast. Dit is het gevolg van de maatregel die de overheid op 23 maart bekend maakte, waarin alle samenkomsten en evenementen tot 1 juni worden verboden. De conferentie zou plaatsvinden van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni 2020.

Deel:

Dit jaar zou een jubileumeditie zijn, aangezien de Pinksterconferentie voor de 50ste keer zou plaatsvinden. Directeur Ruben Flach: "We hebben de afgelopen dagen als directie, bestuur en een crisisteam het nieuws op de voet gevolgd, en veel en intensief overlegd. Natuurlijk hebben we daarbij rekening gehouden met het feit dat de Pinksterconferentie niet door zou kunnen gaan. Dat het nu een voldongen feit is, is toch een grote teleurstelling. Voor ons als Opwekking, de honderden vrijwilligers, maar ook voor al die tienduizenden bezoekers die samen met ons uitzagen naar een prachtig pinksterfeest." 

Afgelasting

Net zoals er bij het voorbereiden van een Pinksterconferentie veel komt kijken, is dat ook het geval bij deze afgelasting. Ruben Flach: "Er volgt nu een drukke tijd waarin we snel moeten schakelen naar alle betrokkenen van de conferentie. Alle mensen die van plan waren te komen, leveranciers, medewerkers. We gaan de komende tijd met man en macht aan de slag om iedereen te informeren. En te kijken hoe we op een alternatieve - wellicht digitale - manier toch Pinksteren kunnen vieren." 

Vertrouwen

De financiële uitdaging zal voor Opwekking enorm zijn, maar er is ook veel vertrouwen, want de organisatie heeft altijd gezegd ‘het is Gods werk. God heeft al die jaren voorzien en zal ook hierin voorzien. Daarom zien we in afwachting van de verdere ontwikkelingen, vol vertrouwen de toekomst tegemoet’.

Afhandeling kosten

Aangemelde bezoekers ontvangen vandaag bericht over de afhandeling van het reeds betaalde aanmeldbedrag. Opwekking wil hierin zegenend zijn en zal bezoekers hierin tegemoetkomen. Opwekking doet een beroep op de achterban en de trouwe bezoekers van de Pinksterconferentie voor de afhandeling van de kosten van de Pinksterconferentie. 

Sociale Media

Mensen reageren teleurgesteld maar ook begripvol op de mededeling dat de conferentie wordt afgelast. Martin schrijft: "Dit is heel jammer, maar begrijpelijk. We zien uit naar 2021! Dat we dan met elkaar een nog groter feest mogen neerzetten dan anders. Jezus leeft in eeuwigheid en voor altijd, Halleluja!" Ook Henriëtte reageert begripvol: "Sterkte met alle beslissingen die nu hard aan komen. Onze gebeden voor jullie allen!! Gods zegen en leiding hierin."

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--