Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Podcast Holy Hits: Diggy Dex over je gedragen voelen

Het nieuwe liedje ‘Dragen’ van Diggy Dex al gehoord? In Holy Hits de podcast vertelt hij met welk gevoel dit is gemaakt, wanneer hij zich gedragen voelt en op welke manier zingeving in muziek een rol speelt voor hem.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Op het moment dat het album Carrousel uitkwam, merkten we dat deze song ‘Dragen’ veel mensen aantrok”, vertelt hij aan Martine, Matthijn en Bert in Holy Hits de podcast. Elke vrijdag praten ze met z’n drieën over een zingevingsthema aan de hand van een nieuw liedje. In deze aflevering is deze track van Diggy Dex de aanleiding en bellen ze Koen (Diggy Dex) ook op. “Op een of andere manier viel dit nummer heel goed”, gaat hij verder. De reacties waren van kippenvel, tot ontroerend tot ‘precies wat ik nodig had’. Als Martine vraagt hoe dat komt, zegt hij: “Dat is een van de redenen waarom ik muziek zo mooi vind. Dat je een gevoel hebt wat je kunt vangen. En dat je daarmee een bepaalde verbinding hebt. Afgelopen zaterdag stond ik na heel lang weer op het podium, ik hoorde mensen meezingen en voelde me zo dankbaar dat ik weer kon spelen. Het was iets wat mij ontroerde tijdens ‘Dragen’.

De eerste regel is: ‘’Wij zijn slechts namen in het zand, die een een ander heeft geschreven” Een zin met een diepe laag. Diggy Dex wordt dan ook vaker genoemd in de podcast. Soms door luisteraars getipt. In het refrein zingt hij: ‘Ik ben hier en je hoeft niet alles zelf te dragen’. Iets wat je kunt interpreteren als een zin van God naar de mens. Op de vraag wat hij ervan vindt dat mensen zingeving uit zijn teksten halen zegt hij: “Toen ik veertien was had ik heel sterk de drang om zingeving te zoeken. Ik vond dat ook in muziek en in de filosofie. Ik vind het heel fijn om mijn eigen zingeving vorm te geven en het is alleen maar vet als dat kan worden gedeeld. De boodschap van liefde hebben we gemeen.”

Over Holy Hits

Holy Hits de podcast wordt gemaakt door radio 2-dj Martine ten Klooster samen met Bert Bos en Matthijn Buwalda. Elke vrijdag praten ze je bij over muziek en zingeving.

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
Een andere podcast luisteren?
Een andere podcast luisteren?
--:--