Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pop your party!

Deel:

Hiep, hiep, hoera! Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Wil jij je huis of tuin er ook feestelijk uit laten zien op jouw speciale dag? Ga aan de slag met deze DIY-tips en maak er een feestje van.

Liefs,
De Eva-redactie

Bloemenkrans

Dit heb je nodig: 

bloemenkrans
  • Klosje ijzerdraad
  • Bloemistentape (Caoutchouc)
  • Bloemen (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de krans en van de bloemen)
  • Smalle korte ijzerdraadjes

Zo maak je het:

Neem de maat op van het hoofd waarvoor de krans bedoeld is. Dat doe je door het ijzerdraad er even omheen te wikkelen. Knip deze lengte twee keer. Wikkel de twee ijzerdraden in elkaar tot een steviger draad. Meet niet te strak, want er komen nog steeltjes tussen. Omwikkel daarna de hele ijzerdraad in met bloemistentape. Knip de bloemen: zorg dat de bloemensteeltjes een lengte hebben van 1 cm. Met de smalle ijzerdraadjes maak je de steeltjes langer zodat je ze in de krans kunt draaien.  Je maakt een lusje met het ijzerdraadje, waarbij een kant net zo lang is als het steeltje en de andere kant langer. Knijp dit een beetje vast en draai vervolgens het lange stuk draad om het steeltje, zodat het stevig om het steeltje zit en je deze niet makkelijk los kunt trekken. Vervolgens draai je ze in je krans. Wissel wat grotere bloemen af met kleinere en af en toe een beetje groen blad ertussen is ook leuk!

TIP

Houd rekening met de houdbaarheid van de bloemen. Duurt het nog even voor je de krans gaat gebruiken maar heb je hem al af? Leg hem dan in de koelkast, dan blijft hij langer goed!

Ballonnenboog

Dit heb je nodig: 

ballonnenboog
  • Touw
  • Ballonnen
  • Ballonnenpomp
  • Metalenbuis (buigbaar)
  • Parasolvoet

Zo maak je het:

Zorg voor een flinke hoeveelheid ballonnen. Het aantal hangt volledig af van de grootte van de boog. Voor de boog op de foto  gebruikten we ongeveer 120 ballonnen. Blaas de ballonnen op met een ballonnenpomp, dat scheelt je een hoop werk en vooral veel lucht! Nadat de ballonnen allemaal zijn opgeblazen, verbind je de ballonnen zo strak mogelijk aan het touw, zodat je een lange sliert ballonnen krijgt. De sliert bevestig je aan de stang, zodat de ballonnen mooi vallen. Voor extra gezelligheid kan je wat groene bladeren toevoegen. Om de boog staande te houden kun je gebruik maken van een parasolvoet, maar andere objecten zijn ook mogelijk, als het maar stabiliteit geeft. Geen stang beschikbaar? Met spijkertjes in de muur kun je de sliert ballonnen ook bevestigen.

IJsblokjes

ijsblokjes

Verwerk mooie (eetbare) bloemen in ijsblokjes. Staat een stuk gezelliger dan kale klontjes! Pas wel op dat de bloemen niet giftig zijn. Vaak zijn boeketbloemen bespoten en dus niet geschikt.

Nu nog een traktatie?
Maak deze heerlijke red velvet cake.

--:--