Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Psychische ziekten of demonen?

Orlando Bottenbley over bevrijdingspastoraat

In deze aflevering ontmoet Marieke op haar zoektocht Orlando Bottenbley. Hij was ruim 25 jaar dominee in de baptistenkerk in Drachten.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De kerk groeide uit tot een megakerk met 3500 bezoekers per zondag. Een jaar of drie geleden ging hij terug naar Amsterdam waar hij als pas afgestudeerde theoloog begon en ook hier groeit de gemeente. Hoe kan het dat kerken groeien als hij er is? En waarom groeien andere kerken niet? En wat ook bijzonder intrigeert, zowel in Drachten als in Amsterdam vindt er in zijn gemeente bevrijdingspastoraat plaats. In bevrijdingspastoraat wordt gebeden om verbreking van slechte geestelijke banden en worden demonen uitgedreven. Hoe gaat dat, waarin verschilt dat van psychotherapie en waarom is zoiets nu nog nodig? Verder bespreken we de wederkomst en de relevantie van een gesprek over dit onderwerp. Dit en meer passeert de revue in het gebouw van de baptistengemeente de Verbinding in Amsterdam.

Voor de podcast ZOUT! over smaakmakers in Nederland is Marieke Meijer het land in gegaan om de veelkleurigheid van God te ontdekken.

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
--:--