Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rob Geus: 'Je hoopt dat die ene vraag niet wordt gesteld'

'Je denkt weleens: zijn wij de enige?'

In de podcast ‘Willen jullie geen kinderen?’ doorbreekt presentator Anne-Mar Zwart het taboe op praten over een kinderwens. In de vierde aflevering is Rob Geus te gast. Hij heeft met zijn vrouw in een IVF-traject gezeten en ging expres op gekke tijden, en zo onherkenbaar mogelijk, naar het ziekenhuis.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Ik wilde absoluut niet dat de media hier lucht van zou kunnen krijgen,” vertelt Rob. Het duurde 4,5 jaar voordat het hem en zijn vrouw lukte om in verwachting te raken. In die periode deed hij er alles aan om dit buiten de media te houden. “Dat zou ik voor haar ook heel vervelend vinden. Omdat ik vaak in het met haar in het Erasmusziekenhuis was, ben ik daar met een petje en brilletje gaan zitten, omdat ik anders herkend zou worden.

Er is een keer iets uitgelekt, toen kwam shownieuws ineens met een showflits. Iemand die mij op die afdeling had zien lopen had hen gebeld. Dat is heel naar. Je zit zelf al in een proces dat heel vervelend is, maar als dan ook de buitenwereld daar nog iets van wil vinden, is dat op moment dat helemaal naar.”

Première

Onderweg naar premières zaten Rob en zijn vrouw dan ook weleens met buikpijn in de auto; bang dat die ene vraag gesteld zou worden. “We gingen op een gegeven moment samen best wel ongemakkelijk naar dingen toe. Dat je dan hoopt dat je als je samen naar een première gaat, die ene vraag dan niet gesteld wordt. Dan zit je in de auto al: Hoe gaan we reageren? Dat zijn heel rare dingen.

Je gaat toch met een leuk gevoel weg: je doft je op, komt bij de rode loper aan en dan hoop je dat ze vragen gaan stellen over de film of over de musical waar je op dat moment heen gaat. Maar als een wildvreemde zo’n brutale vraag aan je stelt, in de richting van ‘waar we op wachten?’, dan is dat best schakelen. Dan zou je zo’n reporter wel naast de camera weg willen trekken, want hij heeft geen idee. Vooral voor mijn vrouw is dat natuurlijk heel confronterend.”

Lees verder bij Eva.nl

Lees het artikel bij Eva.nl
Lees het artikel bij Eva.nl
Podcast 'Willen jullie geen kinderen?'
Podcast 'Willen jullie geen kinderen?'
--:--