Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Scheppingsdrift: Mozes in het biezen mandje

Deze aflevering van Scheppingsdrift gaat over Mozes en ook weer niet. Eigenlijk gaat over een coalitie van verzetsvrouwen. Mozes is een van de belangrijkste Bijbelse helden. Hij is de man van de 10 plagen, hij leidt het volk Israël weg uit Egypte, door de Rode Zee, naar het beloofde land. Maar we gaan het niet hebben over hem. In de schaduw van Mozes, staat een vijftal vrouwen. Vijf vrouwen zonder wie Mozes nooit zijn eerste verjaardag had gehaald: twee vroedvrouwen, een moeder, een zus en een prinses.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Allard Amelink bespreekt het in deze aflevering van Scheppingsdrift met het vaste panel van dit seizoen: Lieke Wijnia, conservator van het Museum Catharijneconvent in Utrecht; Ab Nieuwdorp, presentator van De Klassieken op NPO Radio 4; en theoloog en schrijver Alain Verheij.

Ze bespreken onder meer kunstwerken van Frida Kahlo en Simeon Solomon; muziek van Händel en de onbekende componisten Adolph Marx en Arthur Rubinstein; Schindler's List en Das Leben der Anderen; en het boek Alleen in Berlijn van Hans Fallada. En de twee grootste muziekdiva's van de jaren '90 komen voorbij: Mariah Carey en Whitney Houston.

Over Scheppingsdrift
Bijbel en kunst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de podcast Scheppingsdrift duikt presentator Allard Amelink, samen met theoloog Alain Verheij en kunstkenners Lieke Wynia en Ab Nieuwdorp, elke aflevering in een Bijbelverhaal. Aan de hand van muziek, literatuur, film en beeldende kunst gaan ze op zoek naar de verhalen achter de kunst en naar de betekenis van die eeuwenoude verhalen voor vandaag de dag.

--:--