Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Succesvolle podcast ‘De Leerlingen’ verschijnt als boek

Daan Molenaar over de kracht van Jezus’ Bergrede

Wat geloof jij? En hoe wordt dat zichtbaar in jouw leven? In de succesvolle podcastserie 'De Leerlingen' staat Jezus centraal. Zo’n 2000 jaar geleden deelde hij belangrijke lessen in zijn 'Bergrede'. Wat kunnen we daar vandaag de dag van leren? Daan Molenaar is schrijver van podcast 'De Leerlingen' én auteur van het gelijknamige boek, dat eind mei verschijnt. Hij vertelt over de kracht van de Bergrede.

Deel:

Ken jij podcast 'De Leerlingen' al?

Steeds meer Nederlanders zien het geloof in Jezus als 'iets van vroeger'. Toch laat nog altijd 1 op de 5 Nederlanders zich door Jezus inspireren, blijkt uit onderzoek van de EO en DataIM. Daan Molenaar is één van hen. In zijn werk als conceptontwikkelaar bij de EO zoekt hij samen met collega’s naar manieren om het christelijk geloof te vertalen naar vormen die passen bij de wereld van nu. Dat leidde onder meer tot gewaardeerde podcasts als 'Eerst Dit' en 'Eerst Dit Avondgebed'.

'De lessen zijn nog altijd relevant'

Sinds februari van dit jaar werd ook podcast 'De Leerlingen' onderdeel van de succesvolle podcastreeks. "De Bergrede van Jezus is misschien wel het meest revolutionaire onderwijs ooit gegeven", zegt Daan. "De lessen zijn nog altijd relevant. In de podcast gaan we stap voor stap in op thema’s als ‘Hoe je omgaat met boosheid’, ‘Hoe je je geliefd mag weten’ en ‘Hoe je omgaat met bezit’. Om de lessen voor een nog groter publiek toegankelijk te maken, verschijnt ‘De Leerlingen’ binnenkort ook in boekvorm. Inclusief reflectie- en gespreksvragen."

Van podcast naar boek

"In het boek zijn de teksten uit de podcast in compacte vorm gebundeld. Dankzij de reflectie- en gespreksvragen kunnen lezers het boek gebruiken voor persoonlijke Bijbelstudie en bijvoorbeeld ook in de gesprekskring van de kerk. Ik hoop dat het veel mensen helpt en inspireert om nog dichterbij Jezus te leven."

--:--