Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sylvana Simons in 'Adieu God?': 'Goddelijke kracht in ieder mens'

Maandag, 23.25 uur, NPO 2

Deel:

Onlangs werd Sylvana Simons voor haar haar partij BIJ1 beëdigd als Tweede Kamerlid. Er ging een ritueel uit de Afro-Surinaamse religie Winti aan vooraf. Maar wat voor geloofsopvoeding kreeg Simons eigenlijk mee en hoe denkt ze over God? In Adieu God? (EO) is ze vanavond te gast bij Tijs van den Brink. 

Politica Sylvana Simons vertelt in Adieu God? aan Tijs dat ze wel in God gelooft, maar niet op de traditionele manier: "Ieder mens heeft een goddelijke kracht in zich." Dagelijks houdt Sylvana een stiltemoment om met haar innerlijk in gesprek te gaan.

Lees ook: EO zendt kwetsbaar tv-portret 'Sylvana, demon of diva' uit
Lees ook: EO zendt kwetsbaar tv-portret 'Sylvana, demon of diva' uit

In Adieu God? gaat Sylvana Simons ook in op de hatelijke reacties die ze vaak krijgt. De opdracht van Jezus om je vijanden lief te hebben vindt ze mooi. "Want liefde is iets dat je moet geven, ongeacht wat je ervoor terugkrijgt."

Adieu God? - Sylvana Simons

Tijs van den Brink gaat in Adieu God? met bekende Nederlanders in gesprek over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten in dit programma zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding. Vaak zegden ze de kerk of geloofsgemeenschap vaarwel. Maar namen ze daarmee ook afscheid van God? Vanavond ontmoet hij Sylvana Simons, Tweede Kamerlid voor BIJ1.

Maandag 19 april, 23.25 uur, NPO 2 

Kijk 'Adieu God?' hier terug

--:--