Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tekenend Duco Bauwens

Presentator van ‘Nederland in Beweging’

Elke werkdag is Duco Bauwens (35) op televisie te zien als presentator van ‘Nederland in Beweging’, een programma dat Nederlanders helpt fit te blijven.

Deel:

Wat zou je doen als je dit werk niet deed?
“Dan zou ik me toeleggen op het schrijven van boeken over gezondheid en sport. Of ik zou mensen willen coachen en me verder willen ontwikkelen in tv-presentatie.”

Je jeugdzonde?
“Als 16-jarige jongen heb ik met een paar klasgenoten uit speelsheid een aantal keien op de rails gelegd. Aan het gevaar van het ontsporen van de trein dachten we niet. Toen men ontdekte wie de daders waren, werd ik een dag geschorst van school. Door dit voorval ben ik meer gaan nadenken over de dingen die ik doe, en wat de gevolgen ervan kunnen zijn.”

Welk compliment blijft je bij?
“Dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen. Dat vind ik een heel groot compliment.”

Met welke karaktertrek drijf je anderen tot wanhoop?
“Met mijn gedrevenheid. Ik kan heel gefocust met dingen bezig zijn. Ik zet m’n tanden erin en laat het een langere periode niet los. Daar maak ik mijn vrouw wel eens gek mee. Ik sluit me niet af voor mijn omgeving, maar veel vrije tijd besteed ik dan aan dingen die ik uitzoek.”

Op welk dier lijk je?
“Op een mier. Die is heel toegewijd aan zijn taak en een mier kan ook een aantal keer zijn eigen lichaamsgewicht tillen.”

Naast wie zou je graag in het vliegtuig willen zitten?
“Naast Erica Terpstra. Ze is super gedreven en enthousiast. Ze cijfert zich helemaal weg voor het doel waar ze aan werkt.”

Hoe blijf je in conditie?
“Ik train mezelf en anderen. Ik fitness, fiets en doe cardiotraining.”

Wie of wat houdt je nederig?
“Mijn vrouw Margreet. Zij brengt balans in mijn leven.”

Ben je bang voor de dood?
“Nee. Het is iets onvermijdelijks. In mijn jeugd ben ik er wel bang voor geweest. Wat erna komt, weet ik niet, maar ik denk niet dat het na de dood ophoudt.”

Wel eens een wonder meegemaakt?
“Ik heb het idee dat ik elke dag wel grote of kleine wonderen meemaak. Ik vind het een wonder als iemand naar me lacht, of als ik naar m’n kinderen kijk. Daar geniet ik van.”

Hecht je waarde aan wat Jezus zegt?
“Van huis uit hoorden wij bij het Apostolisch Genootschap. Daar heb ik de Bijbel gelezen en ging ik naar jeugdkringen. Dat heeft mijn leven wel mede gevormd. Of ik er waarde aan hecht? Ik ben er niet echt mee bezig.”

Waar kijk je beslist niet naar op tv?
“Naar programma’s als Spuiten en slikken.”

Wat weet bijna niemand over je?
“Jaren geleden werd mijn leven geregeerd door allerlei angsten, onder andere sociale fobieën. Het maakte mijn leven heel moeilijk. Met hulp en innerlijke kracht heb ik veel angsten weten te overwinnen. Dat ik nu uiteindelijk als presentator werk op tv, had ik toen echt voor onmogelijk gehouden, maar is voor mij een bekroning op een lange weg van strijd.”

--:--