Ga naar submenu Ga naar zoekveld

The Chosen, dé serie over het leven van Jezus

Vanaf 15 december wekelijks te zien op NPO Start of meteen helemaal op NPO Plus.

The Chosen, dé serie over het leven van Jezus, is binnenkort in Nederland te zien. De indrukwekkende serie is al in 156 landen te zien en door meer dan 110 miljoen mensen bekeken. De makers willen in totaal zeven seizoenen maken over het leven van de mens met de meeste volgers ooit: Jezus. In Amerika is deze maand het derde seizoen in première gegaan.

Deel:

The Chosen is filmisch gemaakt en werd bedacht door regisseur Dallas Jenkins. De makers hebben een serie van hoge kwaliteit gemaakt die laat zien hoe Jezus het leven van de mensen om hem heen veranderd. Dit is gelukt doordat in 2019 een crowdfundactie startte om de serie te kunnen maken, en met succes.

Verhaallijn

De serie volgt het leven van Jezus, gespeeld door Jonathan Roumie, en zijn volgelingen tijdens hun dagelijkse bezigheden. Je wordt als kijker in het verhaal meegetrokken en ziet gewone mensen met banen en gezinnen, met conflicten en met financiële problemen. Elk karakter heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen strijd. Zo worstelt Maria Magdalena (Elizabeth Tabish) met bezetenheid, Simon met belastinggeld en Mattheüs met het dilemma of hij voor de Romeinen moet gaan werken óf toch die Jezus moet gaan volgen. En zien we Thomas, de ongelovige maar zo gefascineerd door Jezus. Maar ook Nicodemus die alles wil weten en een gebrand is op de waarheid over de Messias. De serie laat zien hoe deze mensen echt mens waren, niet maar een figuur. Het verhaal wordt vanuit de volger van Jezus verteld. Hierdoor krijg je een inkijkje in hoe het voor hen geweest zou kunnen zijn om Jezus te ontmoeten en te volgen.

Historisch

The Chosen laat ook de historische context zien en geeft zo een idee hoe het leven van en met Jezus moet zijn geweest. De serie blijft in de verhaallijn trouw aan de evangeliën, maar bevat ook verhaallijnen en personages die niet in de Bijbel voorkomen. Als kijker word je aan het eind van iedere aflevering uitgenodigd om zelf de oorspronkelijke verhalen in de Bijbel terug te lezen. 

Relevantie 

Arjan Lock, directeur van de EO zegt over de serie: “The Chosen is het grootste wereldwijd gecrowdfunde mediaproject ooit, dus het ligt voor de hand dat in Nederland de EO deze serie over het leven van Jezus omarmt. Het mooie van The Chosen is dat Jezus langszij komt in de verhalen. De personages rond Jezus staan centraal en we zien hoe Jezus mensen heeft veranderd. Deze insteek geeft de kijker de ruimte de vraag te stellen wat de relevantie van Jezus voor het leven van alledag is."

Kijk hier de trailer

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Volg alles van The Chosen: meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang wekelijks een e-mail met achtergronden bij deze inspirerende serie.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--