Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'The Chosen' te zien via de 'Chosen-app' en NPO Plus

Populaire serie over het leven van Jezus

In de serie 'The Chosen' zien we hoe Jezus 2000 jaar geleden in het leven van heel gewone mensen kwam. Alle afleveringen zijn beschikbaar voor de kijkers van NPO Plus. 'The Chosen' is ook gratis via de app te bekijken.

Deel:

The Chosen via NPO Plus

Als je de hele serie wil gaan kijken kijken dan heb je een betaald NPO Plus account nodig. Lees hier meer over de kosten en extra's van NPO Plus.

Om deze personages wat meer gezicht te geven, hebben de makers een zekere vrijheid genomen. “Wat in de Bijbel staat, blijft altijd de basis van het verhaal”, vertelt scenarioschrijver Tyler Thompson. “Maar we voegen soms iets toe. Hierdoor ontmoeten we herkenbare mensen met een baan, een gezin en heel gewone problemen, zoals geldzorgen of een echtelijke ruzie.”

Wie was Maria Magdalena?

Minder gewoon lijkt de worsteling van Maria Magdalena, die verlost moet worden van haar demonen. “In de serie is ze wanhopig en suïcidaal”, legt actrice Elizabeth Tabish uit. “Maar hoe je haar situatie ook interpreteert – bezetenheid of psychische ziekte – haar verhaal maakt wel duidelijk dat Jezus van ons houdt, ook al zijn we heel erg de weg kwijt in ons leven.”

Jakobus kampt met twijfels

Dit beaamt ook Jordan Walker Ross, die de rol van Jakobus speelt. “Hij wil een goede leerling zijn, maar kampt nog steeds met zijn onzekerheden en twijfels. We mogen weten dat we Jezus’ liefde waard zijn. Maar als je Hem hebt ontmoet, betekent dat niet dat al je problemen opeens zijn opgelost.”

Kijk nu alle afleveringen van de serie The Chosen via de app. 
Chosen app - Google Play - Android

Chosen app - Appstore Iphone

Geschreven door

Bart van Delen

--:--