Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Ongelooflijke Podcast over 'The Great Reset'

#68 De eindtijd, antivaxers en complotdenken met Beatrice de Graaf en Stefan Paas

De Ongelooflijke Podcast is een podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een preek van een dominee die in een paar weken meer dan een half miljoen keer bekeken is, kom daar maar eens om in deze seculiere tijden! Predikant Paul Visser verbindt The Great Reset en het einde der tijden zoals dat in het Bijbelboek Openbaring staat. Een andere dominee, Rennie Schoorstra, noemde corona ‘een zogenaamde pandemie’. Waar komt dat complot- en eindtijddenken vandaan? Is het vooral een christelijk verschijnsel of zijn er ook seculiere varianten hiervan? En wat is die Great Reset? Is er écht iets aan de hand wat het einde van de wereld dichterbij brengt?

Journalist David Boogerd spreekt met historicus en radicaliseringsexpert Beatrice de Graaf en theoloog Stefan Paas - beiden in absolute topvorm - over het gekelderde vertrouwen in de overheid, het 'heilige lichaam' van de antivaxer en waarom soms goed is emoties te onderdrukken.

Ds. Paul Visser zegt sorry

De preek werd massaal bekeken en kreeg uiteenlopende reacties. Ds. Paul Visser biedt excuus aan voor preek over 'The Great Reset'. Lees meer

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
Een andere podcast luisteren?
Een andere podcast luisteren?
--:--