Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Theoloog des Vaderlands Samuel Lee in 'Andries'

'Ooit atheïst, nu bevlogen voorganger'; maandag, 23.50 uur, NPO 2

Deel:

Ooit was Samuel Lee atheïst, nu een bevlogen prediker. Tot zijn eigen verrassing werd hij eind vorig jaar gekozen tot Theoloog des Vaderlands. Vanavond is hij te gast in het interviewprogramma Andries (EO).

Andries Knevel ontvangt iedere maandagavond christelijke denkers, vernieuwers, markante figuren en inspirerende voorbeelden. In deze aflevering gaat Andries in gesprek met Samuel Lee. Als jongetje van 14 kwam Samuel met zijn ouders vanuit het Midden-Oosten naar Nederland.

Lees ook: Samuel Lee nieuwe Theoloog des Vaderlands
Lees ook: Samuel Lee nieuwe Theoloog des Vaderlands

Samuel Lee promoveerde hier in de theologie en geeft les aan de Vrije Universiteit, maar onder de mensen voelt hij zich het meest thuis. Sinds 1994 is hij voorganger van de Jesus Christ Foundation Church in Amsterdam, waar veel migranten komen. 

Andries Knevel over 'Andries'

“Ik maak dit programma om mensen te bemoedigen en te motiveren,” vertelt presentator Andries Knevel. “Als je ernaar kijkt, moet je je als het ware weer geïnspireerd voelen om de weg met God te gaan, hoe moeilijk omstandigheden soms ook zijn. Ook de gasten vertellen van hun sores en zorgen. Want de weg met God kan weleens hobbelig zijn. Maar de ervaring van de gasten is ook: God is erbij.” 

Beeld: Willem Jan de Bruin 

--:--