Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thijs van der Linden: ‘Er moet heel wat gebeuren, wil ik voor een spirituele uitleg gaan’

Thijs van der Linden geloofde tot z’n zestiende, daarna kreeg hij zoveel vragen dat geloven niet meer lukte. Hij praat erover in een nieuwe aflevering van podcast Dit Dus!.

Deel:

Thijs van der Linden heeft een taalinstituut, is muzikant en is mantelzorger voor zijn moeder met dementie. Hij is geboren in een diepgelovig gezin en had van kinds af aan al grote diepe vragen. Zo kon hij als kind al doodsbang worden van het concept ‘oneindigheid’.

Als tiener kwam hij op evangelische bijeenkomsten, gaf zijn ‘hart aan Jezus’. Hij ontdekte dat het gevoel dat hij op die bijeenkomsten kreeg, ook iets kon zijn wat hij zelf creëerde en dat zorgde voor een enorme teleurstelling.

Ratio-minnende man

Nu omschrijft hij zich als een ratio-minnende man. ‘Er moet wel heel wat gebeuren wil ik voor een spirituele uitleg gaan’, vertelt hij theoloog Kees van Ekris. ‘Ik weet dat ik weinig weet’, vertelt hij. En dat rationele besef geeft hem rust.

Het leven ziet Thijs als een uitdaging en hij voelt zich niet in balans. Maar heeft hij daar God of geloof voor nodig?  

Over podcast Dit Dus!

In de 12-delige podcastserie Dit Dus! proberen host Rosa Douma en theoloog Kees van Ekris met actuele vertalingen van Bijbelse thema’s – zoals zonde, identiteit, recht & onrecht – op een nieuwe manier aan te haken bij het leven van millennials. Al eerder ging het met presentatrice Talitha Muusse over recht & onrecht, met oud-turnster Verona van de Leur bespraken ze 'waar je vandaan komt' en met schrijfster Franca Treur ging het over over het-nu-of-nooit-gevoel.  

Theoloog Kees van Ekris kun je ook beluisteren in de podcast Eerst Dit, eveneens een samenwerking tussen de EO en de IZB.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--