Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tijs van den Brink in top-3 voor Sonja Barend Award 2022

Interview met Antoine Bodar in 'Adieu God?' maakt kans op prestigieuze prijs

Tijs van den Brink is één van de drie kanshebbers voor de Sonja Barend Award; de vakprijs voor het beste tv-interview. Dat maakte VARAgids vandaag bekend. Tijs maakt kans op de award voor zijn interview met de rooms-katholieke priester Antoine Bodar, in Adieu God?.

Deel:

In de aflevering van Adieu God?, die op 18 april voor het eerst werd uitgezonden, praat Tijs met priester en kunsthistoricus Antoine Bodar over zijn leven en roeping. Bodar (77) wist als klein jongetje al dat hij priester wilde worden. Toch zou het nog tot zijn 47e duren voordat de priesterwijding een feit werd. 

Andere kanshebbers

Naast Tijs van den Brink maken ook Maaike Schoon en Mariëlle Tweebeeke kans om de award te winnen. Maaike Schoon is genomineerd voor haar gesprek met de Russische ambassadeur Alexander Sjoelgin; Mariëlle Tweebeeke voor haar interview met de Oekraïense president Zelensky. Maandag wordt duidelijk wie de Sonja Barend Award wint. De uitreiking vindt plaats in het programma Khalid & Sophie, waar Sonja Barend de prijs zelf zal overhandigen. 

Sonja Barend Award-jury

Eerder deze maand publiceerde de VARAgids een longlist met elf kanshebbers, waaronder Tijs. Die lijst werd samengesteld door de kernjury: Yasmina Aboutaleb (tv-recensent de Volkskrant), Maaike Bos (tv-recensent Trouw), Rinskje Koelewijn (tv-recensent NRC) en Johan Reijnen (eindredacteur VARAgids). Ruim vijftig mediajournalisten en vakbroeders stemden vervolgens en bepaalden de top-3.

Eerdere winnaars

Vorig jaar won Jeroen Wollaars voor zijn interview met minister van Financiën en CDA-voorman Wopke Hoekstra in Nieuwsuur. Eerdere winnaars zijn onder anderen Coen Verbraak, EO-presentator Kefah Allush, Eva Jinek, Humberto Tan en Jeroen Pauw.

Bekijk de aflevering van Adieu God? met Tijs van den Brink en Antoine Bodar nu op NPO Start.

--:--