Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tv-evangelist Joyce Meyer: ‘Mijn geloof in welvaart was uit balans’

Populaire spreekster neemt afstand van ‘welvaartsevangelie’

“Het kan me niet schelen hoeveel geloof je hebt, het voorkomt niet dat je ooit tegenslag in je leven krijgt.” Met deze woorden neemt de Amerikaanse tv-evangelist Joyce Meyer afstand van het verband tussen geloof en welvaart dat ze jarenlang preekte. “De Bijbel belooft ons nergens dat we nooit problemen zullen krijgen.”

Deel:

In een videoboodschap op Instagram komt Joyce Meyer terug op haar overtuiging rond de relatie tussen welvaart en geloof. “Het was niet in balans. Elke keer als iemand een tegenslag had, was dat omdat hij of zij niet genoeg geloof had. Als je ziek werd, had je niet genoeg geloof. Als je kind stierf, had je niet genoeg geloof. Maar dat klopt niet.”

Lees ook: Joyce Meyer boeit vol Ahoy
Lees ook: Joyce Meyer boeit vol Ahoy

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

'Je geloof voorkomt geen tegenslagen'

“Geloof is iets wat God je geeft, iets wat je nodig hebt en wat je vrij maakt. Het is een sterke kracht, maar het is geen automaat. Je moet je vertrouwen stellen op God. Je moet in Hem geloven. Ik ben dankbaar voor wat ik leerde over welvaart, maar het was uit balans. Ik ben blij voor wat ik over geloof geleerd heb, maar het was niet in evenwicht.

Dus elke keer dat iemand een probleem had in zijn of haar leven, was dat omdat ze niet genoeg geloof hadden. Als je ziek werd, had je niet genoeg geloof. Als je kind stierf, had je niet genoeg geloof. Nou, dat klopt niet.

Nergens belooft de Bijbel ons dat we nooit problemen zullen krijgen. Het kan me niet schelen hoeveel geloof je hebt – je voorkomt er niet mee dat je ooit tegenslagen in je leven krijgt. Jezus zei: ‘In de wereld zal er verdrukking zijn. Verheug je, ik heb de wereld overwonnen.’”

Over Joyce Meyer

Joyce Meyer heeft ruim tachtig boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Strijd in je denken en Verslaafd aan goedkeuring. Wereldwijd is ze een veelgevraagd spreker. In Nederland is ze vaak te zien bij de christelijke zender Family7.

Beeld: Facebook Joyce Meyer Ministries

--:--