Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tv-kerkdienst Week van Gebed in teken van: 'Buitengewoon'

'Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons'; zondag, 8.55 uur, NPO 2

Deel:

De EO zendt vanmorgen een kerkdienst uit in het kader van de ‘Week van gebed voor de eenheid van christenen’. Het thema van de dienst is: 'Buitengewoon'. MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland organiseren deze oecumenische dienst, waarvan de liturgie is ontwikkeld door christenen op Malta.

Het thema 'Buitengewoon' verwijst naar woorden van Paulus. Na zijn schipbreuk op Malta zei de apostel over de Maltezer bevolking: “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons.” Predikanten Henk Boter en Ad Wijlhuizen, rooms-katholiek diaken Ronald Dashorst en luitenant-kolonel Ine Voorham van het Leger des Heils werken mee aan de dienst.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Week van Gebed Buitengewoon

Christien Crouwel van de Raad van Kerken in Nederland en Jan Willem Janse van MissieNederland zullen eveneens spreken. Er werken ook diverse musici mee aan de dienst vanuit de Julianakerk in Apeldoorn. Het koor Next Generation zingt onder leiding van André Bijleveld. 

Kerkdienst 'Buitengewoon' in Week van Gebed

'Buitengewoon’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. De jaarlijkse gebedsweek vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 26 januari. De buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, vormt de inspiratie voor het thema. De Week van Gebed daagt deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone.

Zondag 19 januari, 8.55 uur, NPO 2

--:--