Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Typisch Apeldoorn

Maandag tot en met donderdag, 19.15 uur, NPO 2

Aan de rand van kroondomein Het Loo ligt Apeldoorn. Sinds de Gouden Eeuw verblijven er leden van het Oranjehuis op Paleis het Loo. De statige Loolaan, de Naald, de paleisstallen; alles ademt koninklijke grandeur. Door alle pracht en praal zou je bijna vergeten dat in koninklijk Apeldoorn ook ‘gewone’ mensen wonen.

Deel:

Drie weken volgt Typisch Apeldoorn het wel en wee van een aantal bijzondere inwoners met kleurrijke verhalen. Onder wie de excentrieke sigarenhandelaar Hans. Hij neemt de kijker mee in de wondere wereld van high society en vertelt hoe het ‘heurt’.

Liefhebbers van het koningshuis

De tweelingzussen Jolanda en Linda zijn echte liefhebbers van het koningshuis. De twee staan dan ook bekend als The Royalty Twins en laten bijzondere koninklijke plekken in Apeldoorn zien. 
En dan hebben we Bert. Ooit was hij inkoper van toiletpapier, maar nu is hij een van de bekendste kunstenaars van Apeldoorn. Hij schildert gekke flessen en wil daar internationaal mee doorbreken.

Radio Kootwijk

In de bossen van Radio Kootwijk woont zendamateur Jan Willem met zijn vrouw Leona. Jan Willem spreekt via zijn zendinstallatie de meest bijzondere mensen van over de hele wereld waaronder, geloof het of niet, koning Hoessein van Jordanië.

Typisch Apeldoorn

Van maandag tot en met donderdag, 19.15 uur, NPO 2

--:--