Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Typisch Buitenhof': bewoners Delftse wijk blijft weinig bespaard

Maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

Deel:

De komende drie weken zijn we in de reeks Typisch te gast in de Delftse wijk Buitenhof. Hemelsbreed is het nog geen twintig kilometer van het beroemde Haagse Bìnnenhof. Maar het contrast met het leven in en om het Delftse Buitenhof kan bijna niet groter zijn. In Typisch Buitenhof (EO) zien we dat de wijkbewoners weinig bespaard blijft. 

In de wijk Buitenhof probeert iedereen er iedere dag het beste van te maken. Dat doen alle wijkbewoners op hun eigen manier. In de eerste week van Typisch Buitenhof doet ministeckkampioen John pogingen zijn buren te interesseren voor zijn hobby. Thuiskapper Henk onthult wie de grote liefde van zijn leven is. En de vrijwel blinde Naigel begint aan zijn nieuwe klus als gymleraar in het verzorgingshuis.

(Tekst loopt door onder de foto.)  

Typisch Buitenhof Naigel gymleraar
Naigel laat in 'Typisch Buitenhof' zien hoe hij ouderen in beweging krijgt.

Verder is de kijker in de 12-delige serie Typisch Buitenhof getuige van de zoektocht van Rasta Henry naar een nieuw onderkomen. Sjaan laat zien hoe ze de strijd aangaat met haar hoogtevrees, snelwegfobie en scootmobielangst. Ook ontmoeten we Leiendeckers, die dit jaar graag op vakantie zouden gaan. Daarvoor moeten ze wel ieder dubbeltje omdraaien. 

Typisch Buitenhof

Iedere drie weken volgen de makers van de reeks Typisch op een andere plek het dagelijks leven van markante en bijzondere Nederlanders. De komende weken zijn dat de bewoners in en om de Delftse wijk Buitenhof. Je kunt hier alle afleveringen van Typisch Buitenhof terugkijken

Vanaf 9 augustus, iedere maandag, 19.20 uur, NPO 2

Kijk 'Typisch Buitenhof' hier terug

--:--