Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Unieke inkijk bij de politie in ‘Rachel valt Binnen’

Vanaf zondag 27 februari om 18.20 uur bij de EO op NPO Zapp

In het nieuwe EO-kinderprogramma ‘Rachel valt Binnen’ is te zien wat ervoor nodig is om met z’n allen veilig over straat te kunnen gaan in Nederland. Presentator Rachel Rosier dompelt zich helemaal onder in de wereld van de politie.

Deel:

Van het droneteam tot de waterpolitie, van de cyberpolitie tot de laatste ontwikkelingen in de forensische opsporing en van politie te paard tot de hondensurveillance: alles komt aan bod. En Rachel loopt niet alleen mee, maar moet ook zelf in actie komen. Weet ze in een split-second het juiste wapen te kiezen om zich te verdedigen? En lukt het haar om alle sporen veilig te stellen bij een moord?

Schieten op de schietbaan

In deze vijfdelige serie loopt EO-presentator Rachel Rosier mee op de meest uiteenlopende plekken bij de politie. Ze ziet wat er allemaal voor nodig is om als politieman- of vrouw je werk te kunnen doen. Rachel leert o.a. schieten op de schietbaan, traint een dag bij mee bij de mobiele eenheid, neemt de telefoon op in de meldkamer, komt in actie met de waterpolitie en ontdekt of haar eigen labrador Mozes geschikt is als politiehond.

Kan mijn hond politiehond worden?

Rachel Rosier: “Politiewerk, we hebben allemaal dankzij goeie detectiveboeken en toffe politieseries wel een idee van hoe dat gaat. Maar kan je met behulp van één haar echt een moord oplossen? En kan mijn hond ook politiehond worden? Dat ga ik in deze serie samen met de politie uitvogelen.”

Samenwerking met de politie

In ‘Rachel valt binnen’ geeft de politie een uniek kijkje achter de schermen. Met deze serie laten zij de jongere generatie kennismaken met het werk van de politie. Kinderen op een informatieve manier leren over het politiewerk en laten zien wat er allemaal voor nodig is om Nederland veilig te houden.

--:--