Sluit je aan

Gratis inloggen

Doe je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen op alle sites van de EO.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Vandaag maken we brood en soep

3 mei 2022 · 10:00

Update: 19 november 2024 · 14:31

Het verhaal van deze week speelt zich af in Betzata. Dat betekent ‘huis van genade’ (genade is een geschenk, iets wat je niet verdient). Betzata lag in Jeruzalem.

Tegenwoordig herinnert de kerk van Sint Anna ons nog aan die plek. Het ligt in de oude stad. Volgens de overlevering verbleven er vooral mensen met een beperking. In die tijd betekende dat al gauw dat je niet meedeed in de maatschappij. Dat je arm was en je geen luxe kon veroorloven. Daarom vandaag een eenvoudige maaltijd met brood en soep.

Het is een recept voor ongeveer 4 personen. Misschien kun je dit gerecht nuttigen met iemand die het heel hard nodig heeft.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 2 blokjes bouillon, verkruimeld
  • 160 gram gedroogde rode linzen
  • 2 eetlepels yoghurt
  • peper en zout
  • turks brood

Bereidingswijze

  • Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg komijn, cayennepeper, tomaten, bouillon en 1 liter water toe en breng rustig aan de kook.
  • Voeg de linzen toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Laat de soep op laag vuur 20 minuten rustig pruttelen.
  • Voeg de yoghurt toe en maak op smaak af met peper en zout.

Geniet van je soep met brood en eventueel wat hummus.

Ook interessant voor jou

    Deel dit artikel:

    Meest gelezen

    Lees ook