Navigatie overslaan
Sluit je aan

Gratis inloggen

Doe je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen op alle sites van de EO.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Vandaag maken we een picknick-pastasalade

19 mei 2022 · 10:00

Update: 19 november 2024 · 14:29

Als je het leesschema volgt, is het vandaag de dag na Hemelvaart. Een perfecte dag om naar buiten te gaan en te picknicken onder de blauwe hemel. Zoek een plek met mooi uitzicht en geniet van je maaltijd. Kijk om je heen en denk nog eens aan die blinde man die heel lang niet kon zien. En maak het jezelf gemakkelijk: maak een pastasalade met restjes. Dan hoef je die ook niet weg te gooien. Dat zou zonde zijn.

Dit recept is voor 2 personen.

Basis

  • 120 gram pasta
  • 1 handje rucola of andere bladsla
  • Dressing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 0,5 eetlepel balsamico
  • zout en peper naar smaak

Restjes

  • rode ui
  • tomaat
  • paprika (evt. gegrild)
  • courgette (evt. gegrild)
  • mango
  • avocado
  • en wat je nog meer kunt vinden

Finishing touch

  • ongezouten noten
  • mozzarella of blauwe kaas

Bereidingswijze

Zoek in je keuken naar restjes.

Kook de pasta volgens de verpakking en spoel daarna af met koud water. Meng intussen de ingrediënten van de dressing. Snij de restjes in kleine stukjes. Doe alles in een kom, roer pasta en restjes goed door elkaar. Voeg de dressing toe en roer nogmaals. Strooi er desgewenst nootjes en/of kaas overheen.

Heb je nou niks meer in je koelkast, verras jezelf dan met een boterham met pindakaas, zoet met banaan of augurk, hartig met spek, of sjiek met dadels.

Ook interessant voor jou

      Deel dit artikel:

      Meest gelezen

      Lees ook