Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mooie Pinksterverhalen in 'Wat is Pinksteren?'

Zondag 19 mei te zien om 21:45 uur bij de EO op NPO 2

EO-presentator Mirjam Bouwman ontvangt voor het programma 'Wat is Pinksteren?' verschillende gasten op natuurcamping 'De Veenkuil' in Bant. Ze bouwen een knisperend kampvuur waar de verschillende gasten hun verhaal doen rondom Pinksteren. Wat houdt dit Bijbelverhaal precies in?

Deel:

"Ik moest deze opname flink aan de bak," vertelt Mirjam. "Roeien, houthakken, vuur maken en ga zo maar door. Ook mocht ik luisteren naar mooie pinksterverhalen van onder andere Martin Brand, en kregen we muzikale begeleiding van de beste kampvuurband van Nederland. Het is een heel divers programma geworden!”

Unieke gasten

Iedere gast heeft een bijzondere link met het Bijbelverhaal van Pinksteren. Zo legt broodbakker Maarten Vogelaar uit hoe gist en de Heilige Geest heel goed samengaan. Net als de vergelijking van God en lucht in het brood. Creatieveling Eline Pullen laat zien hoe haar lijntje met God inspireert tot prachtige tekeningen. Vuurmeester Henk-Jan Geel legt uit hoe je eigenhandig een kampvuur maakt en waarom dat handig kan zijn. Ten slotte vertelt Martin Brand het Pinksterverhaal. Ook is er muziek aanwezig door de Rubaend.  

Wat is Pinksteren?

In de reeks na ‘Wat is Kerst’ en ‘Wat is Pasen’ zendt de EO dit jaar weer ‘Wat is Pinksteren’ uit. Zondag 19 mei, op Eerste Pinksterdag, om 21:45 uur bij de EO op NPO 2, of kijk later terug via NPO Start.

Quiz: wat weet jij van Pinksteren?

Quiz: wat weet jij van Pinksteren?

Hoeveel weet jij over Pinksteren? Test in 8 vragen jouw kennis over deze feestdag en maak kans op mooie prijzen.

Doe mee!

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--