Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Graceland en Geestdriftfestival en hemelse mode

Deel:

We hebben weer een selectie gemaakt van het mooiste, interessantste dat we deze week tegenkwamen op het web. Heb een goed weekend!  

Boeiende namen op Graceland festival

Komende zomer vindt van 16 tot 19 augustus het Graceland Festival plaats. Deze week werd bekend dat Zundapp na tien jaar afwezigheid weer gaat optreden en op Graceland staat. Daarnaast kun je er luisteren naar Shirma Rouse, Mensenkinderen en Dizraeli. Ook ‘onze’ Géonne Hartman kun je live zien optreden. Naast muziek zijn er inmiddels ook interessante sprekers geboekt: katholiek theoloog Erik Borgman spreekt en Inez van Oord (Rebible) kun je beluisteren. Komende weken worden er nog meer namen bekend gemaakt.

Wil me meer weten? Kijk dan op de festivalsite (en op Lazarus houden we je ook op de hoogte!).

Miroslav Volf naar Geestdrift

Het duurt nog even, maar we melden het toch alvast: op 10 november wordt het zesde Geestdriftfestival gehouden, dit keer in de Pieterskerk in Utrecht. De eerste spreker is inmiddels bekendgemaakt: de schrijver, denker en theoloog Miroslav Volf spreekt dit jaar op het festival. Volf is een van de meest invloedrijke theologen van dit moment en werd vooral bekend door zijn boek ‘Exclusion and Embrace’ over identiteit en verzoening. Hij is een bruggenbouwer: tussen Pinksterkerken en de Rooms-Katholieke Kerk, christenen en moslims, orthodoxe en liberale gelovigen.

Een bijzondere eerste naam dus voor het festival. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Wil je meer weten of een kaartje bestellen, klik dan hier.

Hemelse mode

Dat mode en religie prima samengaan, was al te zien tijdens het MET-gala dit jaar, dat de opmaat was naar de tentoonstellingen Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination in het Metropolitan Museum of Art in New York. Een deel van de tentoonstelling is in The Met Cloisters en daar is nu dit adembenemende filmpje van gemaakt. Hoef je niet per se naar New York om al het moois toch te zien. Meer info over de tentoonstelling vind je hier.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

(Trigger warning)

W. Paul Young over seksueel misbruik

Onlangs verscheen de docu-film The Heart of Man waarin mannen en vrouwen vertellen over hun ‘verloren zoon ervaring’. Onder hen is bestsellerschrijver W. Paul Young (The Shack/de Uitnodiging) die vertelt hoe hij als kind seksueel werd misbruikt, hoe dat zijn leven tekende en hoelang het hem kostte om zijn verleden onder ogen te komen. Hij vertelt er ook over in dit interview. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--