Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zet je kerk op de kaart

Kerkwijzer wil zoekers helpen een kerk te vinden

Het is lastig om een kerk te vinden die bij je past. Iedereen heeft eigen interesses en (on)mogelijkheden. De één vindt een drumstel verschrikkelijk, een ander zoekt deskundig geloofsonderwijs voor zijn puberkind, de volgende wil met zijn rolstoel naar binnen kunnen, en weer een ander wil niet scheef aangekeken worden als ze met haar vrouw binnenkomt.

Deel:

Op internet is het zoeken naar een speld in de hooiberg, omdat juist de punten waar mensen een kerk op selecteren, niet in de bestaande databases en de kerkelijke websites zijn te vinden. 

Reinier Sonneveld, één van de initiatiefnemers: "Je vindt tientallen websites van kerken die hetzelfde beloven. Dat Jezus centraal staat, dat het heel gezellig is en dat de kerk ook actief is in de buurt. Maar de dingen waar het echt om gaat, vind je zelden. Wij wilden weten of het een grote of kleine kerk is, wat voor muziek er is en hoe ze met vrouwelijk leiderschap omgaan. Dat staat nooit op websites."

De visie van KerkWijzer is dat elke Nederlander die een passende kerk of kerkelijke activiteit zoekt, deze vindt. De slogan van KerkWijzer is daarom: Vind je kerk. En dat is dus de missie: kerkzoekers helpen in hun zoektocht. Daarnaast worden de kerken geholpen om zichzelf op de kaart te zetten, zodat er een betere ‘match’ ontstaat.

Op dit moment worden er zoveel mogelijk kerkprofielen verzameld. Iedereen kan de Kerkwijzer-test invullen en zijn of haar kerk vindbaar maken voor zoekers. Bij de Kerkwijzer-test worden er een aantal vragen gesteld. Bijvoorbeeld over de sfeer (kunnen mensen tijdens de dienst hardop hun emoties uiten), de muziekkeuze, bereikbaarheid, georganiseerde activiteiten en overtuigingen. Maar ook hoe de kerk omgaat met duurzaamheid (wordt het stroomverbruik zoveel mogelijk geminderd) en senioren (is er een rijdienst met chauffeur-rooster).

Als genoeg kerken zich hebben aangemeld, worden de profielen doorzoekbaar gemaakt op Kerkwijzer.nl. Kerkgangers kunnen na een kerkdienst ook hun recensie achterlaten. Op dit moment staat de teller op ruim 100 kerken. Het idee van Kerkwijzer is dat uiteindelijk alle kerken op de site komen te staan. 

--:--