Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zing mee tijdens de Visie-psalmzangavond

Thema: Gods trouw elke dag

De psalmberijming van 1773 bestaat dit jaar 250 jaar. Dat viert Visie op donderdagavond 21 september met een psalmzangavond in Nijkerk. Speciale gasten deze avond zijn EO-presentator Jurjen ten Brinke en zanger Lucas Kramer. Kom ook en zing mee!

Deel:

‘’t Hijgend hert der jacht ontkomen.’ ‘Zelfs vindt de mus een huis, o Heer.’ ‘Heer, ai maak mij Uwe wegen.’ Voor veel mensen overbekende dichtregels, die ze moeiteloos meezingen. Het zijn de beginzinnen van een aantal psalmen die gedicht zijn in 1773. Dit jaar dus precies 250 jaar geleden. Ter ere daarvan organiseert Visie op donderdag 21 september een speciale Visie-psalmzangavond.

Beste kerkorganist 

“Dit voorjaar maakten we een Visie-nummer over de psalmen en tijdens een brainstorm daarover ontstond het idee een speciale psalmzangavond te organiseren”, licht redacteur Mirjam Hollebrandse toe. “Iedereen was meteen enthousiast, en in korte tijd zetten we samen met een aantal collega’s een mooi programma in elkaar. We hebben Bastiaan Stolk gevraagd als organist. Hij won een paar jaar geleden de Visie-wedstrijd ‘De beste kerkorganist van Nederland’. Ook zanger Lucas Kramer is van de partij. Hij zal een paar psalmen voor ons zingen.

Gods trouw elke dag

Rondom het thema ‘Gods trouw elke dag’ zingen we een avond lang bekende en minder bekende psalmen uit de berijming van 1773. “We hebben dit thema gekozen omdat we recht willen doen aan de situaties waar mensen in zitten”, zegt Mirjam. “Sommigen kennen lijden en rouw, anderen ervaren juist geluk en hoop. Met dit thema zingen we over Gods trouw in momenten van lijden en vragen én in momenten van rust en hoop. EO-presentator Jurjen ten Brinke zal daar die avond ook bij stilstaan. Ook geven we een aantal mensen gelegenheid iets te vertellen over een psalm die hen erg raakt. Lezers kunnen zich daar nog steeds voor opgeven.”

Brug slaan

Het wordt een avond om fijn de oude bekende psalmen te zingen, benadrukt Mirjam. Maar er is ook ruimte voor één of twee nieuwe berijmingen. “De nieuwe generatie zingt de psalmen in een taal die voor hen herkenbaar is. Onder leiding van Lucas willen we een brug slaan naar hen en ontdekken hoe ook die nieuwe taal harten kan raken.”

Voor in de agenda: 21 september

Wil jij deze avond meemaken? Meld je dan aan door een mailtje naar Visie@eo.nl te sturen. Vermeld daarbij met hoeveel personen je komt.
En, welke psalm zing je graag en waarom?

De Fontein is open vanaf 19.30 uur, we starten om 20.00 uur. Rond 21.30 uur sluiten we af met een drankje.
Er is voldoende parkeergelegenheid rondom de kerk.

--:--