Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zoektocht Kefah Allush in 'Jezus van Nazareth'

25, 25, 27 en 28 december, 19.55 uur, NPO 2

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Deel:

In de serie Jezus van Nazareth onderzoekt Kefah Allush het leven van Jezus. Hiervoor reist de presentator af naar de gebieden waar Jezus geleefd heeft. "Ik heb mijn beeld van Hem moeten bijstellen," zegt Kefah.

Kefah Allush heeft, zoals de meeste mensen, een beeld van Jezus: hoe hij eruit zag, waar hij is geboren, wat hij heeft gedaan. Omdat het Kerst wordt gaat Kefah onderzoeken of zijn beeld van Jezus wel volledig is. Tijdens zijn zoektocht ontdekt Kefah een aantal dingen die hij nog niet wist over Jezus. Zo ontdekt hij dat er een tweede Bethlehem blijkt te zijn. En sterrenkundigen bevestigen aan Kefah dat er rond de geboorte van Jezus echt een kerstster te zien was. Door in het gebied rond te reizen waar Jezus leefde en te praten met kenners realiseert Kefah zich ook zaken over het leven van Jezus waar hij nooit bij stil stond. Zo is de kans groot dat Jezus analfabeet was en lijkt het aannemelijk dat hij heeft gewerkt als bouwvakker.

Hoe leefde Jezus?

Kefah bezoekt de plekken waar Jezus heeft rondgelopen. Hoe ziet het er nu uit? Klopt het beeld dat hij heeft over het leven van Jezus? Kefah gaat het gesprek aan met iedereen die hem kan helpen met de vraag hoe het leven van Jezus eruitzag. De presentator komt tijdens zijn zoektocht in Jezus van Nazareth dichter bij Jezus dan hij ooit had gedacht.

Lees ook: 6 vragen over Jezus. Wie was Hij?
Lees ook: 6 vragen over Jezus. Wie was Hij?

In de serie hoort hij de taal die Jezus sprak, het Aramees, en ziet hij wat voor kleding Jezus droeg. Daarnaast proeft Kefah de gerechten die Jezus at. "Tijdens mijn zoektocht werd al snel duidelijk dat ik het beeld dat ik van Jezus had, moest bijstellen. Dat is spannend en confronterend, maar ook verrijkend." 

Jezus van Nazareth kleding
--:--