Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zomerplannen

Blog van Jeroen Snel

Waar veel paleizen vanaf 1 juni weer open zijn voor publiek, blijft Soestdijk voorlopig dicht. Maar wat is de nieuwe eigenaar eigenlijk van plan met het paleis? Ik vraag het haar in de Blauw Bloed uitzending van zaterdag, die ik presenteer vanaf Soestdijk.

Deel:

Vanwege deze locatie leek het me leuk om een item te herhalen over prinses Juliana, zij woonde en werkte op Soestdijk. Afgelopen april was het veertig jaar geleden dat ze aftrad en dat prinses Beatrix aantrad. Veel ouderen kennen de toespraak nog die Juliana gaf in januari 1980. Hierin kondigde ze als verrassing aan dat ze aftrad. Maar op 19 april 1980, aan de vooravond van haar abdicatie, gaf ze wederom een televisietoespraak, eentje die weinig mensen zich herinneren. Hierin zegt ze dat God haar altijd heeft geholpen in de jaren die achter haar liggen. “Hoe dat precies in z’n werk ging, blijft mijn geheim,” zegt ze dan. Maar ze spreekt duidelijk uit dat ze steun en kracht van God had ervaren. We vinden het mooi om die passage nog eens uit te zenden.

Tot 18 juli gaan we door met het herhalen van de leukste items, die we aanvullen met koninklijk nieuws. Op 18 juni zenden we dan ook nog het zomerse fotomoment uit met Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen. Daarna hebben de royals én de hele Blauw Bloed-redactie vakantie. We zijn op 5 september weer terug met nieuwe afleve- ringen, vol mooie en creatieve items. Voor nu wens ik u een prachtige vakantietijd!

Geschreven door

Jeroen Snel

--:--